22/09/2023 22/09/2023 Η Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας και Ραουντίου σύναψε πρωτόκολλο συνεργασίας με το Ίδρυμα Εθνικών Αρχείων για την ψηφιοποίηση των ιστορικών εγγράφων της παλιάς Μητρόπολης Μπουκοβίνης. Συγκεκριμένα, θα ψηφιοποιηθούν έγγραφα του Εκκλησιαστικού Ταμείου της Μπουκοβίνας, της παλιάς Μητρόπολης Μπουκοβίνης, καθώς και μεταπολεμικά έγγραφα που σχετίζονται με την εκκλησιαστική οργάνωση στην κομητεία Σουτσεάβα. Με αυτόν τον τρόπο, προωθείται η...
22 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2023 - 17:36

Ρουμανία: Ψηφιοποιούνται ιστορικά έγγραφα της Μητρόπολης Μπουκοβίνης

Διαδώστε:
Ρουμανία: Ψηφιοποιούνται ιστορικά έγγραφα της Μητρόπολης Μπουκοβίνης

Η Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας και Ραουντίου σύναψε πρωτόκολλο συνεργασίας με το Ίδρυμα Εθνικών Αρχείων για την ψηφιοποίηση των ιστορικών εγγράφων της παλιάς Μητρόπολης Μπουκοβίνης.

Συγκεκριμένα, θα ψηφιοποιηθούν έγγραφα του Εκκλησιαστικού Ταμείου της Μπουκοβίνας, της παλιάς Μητρόπολης Μπουκοβίνης, καθώς και μεταπολεμικά έγγραφα που σχετίζονται με την εκκλησιαστική οργάνωση στην κομητεία Σουτσεάβα. Με αυτόν τον τρόπο, προωθείται η αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Από την πλευρά του Ιδρύματος Εθνικών Αρχείων, το πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ο Δρ. Cristian Anita, διευθυντής του Ιδρύματος και η Issabela Dumitrescu, νομική σύμβουλος του ιδρύματος, και εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβας και Ραουντίου υπέγραψαν ο π. Constantin Oprea, πολιτιστικός σύμβουλος και ο π. Vasile M. Demciuc, σύμβουλος στον τομέα των Μνημείων, της κληρονομιάς και της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής της Αρχιεπισκοπής.

«Αυτό το πρωτόκολλο συνεργασίας θέτει τα θεμέλια ενός αρχείου με ψηφιακά έγγραφα, το οποίο θέλουμε να είναι πραγματικά χρήσιμο στους ερευνητές, αλλά και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν την ταραγμένη ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μπουκοβίνα», όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής.

 

Με πληροφορίες από basilica

Φωτογραφίες: Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας και Ραουντίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων