15/05/2020 15/05/2020 Επιτρέπεται πλέον η πρόσβαση στις εκκλησίες της Ρουμανίας και για το λόγο αυτό το Πατριαρχείο Ρουμανίας εξέδωσε εγκύκλιο με τα μέτρα που ισχύουν στους ναούς. Σε συνεννόηση με την κυβέρνηση της χώρας και τις επιδημιολογικές αρχές οι πιστοί επιστρέφουν στις εκκλησίες αυστηρά απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους. Συστήνεται σε ηλικιωμένα άτομα και άτομα που ανήκουν...
15 Μαΐου, 2020 - 8:38
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2020 - 19:09

Ρουμανία: Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχουν σκεύη μίας χρήσεως

Διαδώστε:
Ρουμανία: Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχουν σκεύη μίας χρήσεως

Επιτρέπεται πλέον η πρόσβαση στις εκκλησίες της Ρουμανίας και για το λόγο αυτό το Πατριαρχείο Ρουμανίας εξέδωσε εγκύκλιο με τα μέτρα που ισχύουν στους ναούς.

Σε συνεννόηση με την κυβέρνηση της χώρας και τις επιδημιολογικές αρχές οι πιστοί επιστρέφουν στις εκκλησίες αυστηρά απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους.

Συστήνεται σε ηλικιωμένα άτομα και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να παραμείνουν στο σπίτι. Όοι αυτοί καλούνται να πηγαίνουν στην εκκλησία ώρες που δεν υπάρχει πολύς κόσμος για να προσευχηθούν.

Η Θεία Λειτουργία, οι Ιερές Ακολουθίες και τα Ιερά Μυστήρια τελούνται σε εξωτερικό χώρο.

Άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον COVID – 19, παρουσιάζουν συμπτώματα ή έχουν έρθει σε επαφή με νοσούντες δεν μπορούν να εισέλθουν στην εκκλησία

Κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης θα πρέπει επίσης να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας και συστήνεται η χρήση μάσκας τόσο από τον Ιερέα όσο και από τους πιστούς.
Βαπτίσεις και γάμοι θα τελούνται εντός του ναού, με μέγιστο αριθμό ανθρώπων τους 16. Δεν επιτρέπονται οι ομαδικές βαπτίσεις.

Επίσης, καθόσον διαρκεί η πανδημία συστήνεται στους πιστούς να μην φιλούν τις εικόνες ή τα χέρια των ιερέων.

Τέλος, τονίζεται ότι για την Ορθόδοξη Εκκλησία δεν υπάρχουν σκεύη μίας χρήσης, αλλά Ιερά Σκεύη, όπως το κοχλιάριο και το άγιο δισκοπότηρο. Ως εκ τούτου, η εκκλησία δεν μπορεί να δεχτεί ούτε σε περιόδους πανδημίας τη χρήση κουταλιού μιας χρήσεως για την Θεία Κοινωνία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων