13/09/2023 13/09/2023 Στο πλαίσιο προγράμματος “Serenity” για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών, η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών της Ρουμανίας, παρέδωσε σχολικά είδη σε τριάντα παιδιά που προέρχονται από γονείς – χρήστες ναρκωτικών. Σημειώνεται ότι στην Ζ´ Σύναξη Ορθοδόξων Νέων, που διοργάνωσε το Πατριαρχείο Ρουμανίας με τη συμμετοχή 4.500 νέων 14-35 ετών, στην πόλη Τιμισοάρα της Ρουμανίας, ο...
13 Σεπτεμβρίου, 2023 - 19:46
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2023 - 19:47

Ρουμανία: Σχολικά είδη σε παιδιά από ευάλωτες οικογένειες

Διαδώστε:
Ρουμανία: Σχολικά είδη σε παιδιά από ευάλωτες οικογένειες

Στο πλαίσιο προγράμματος “Serenity” για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών, η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών της Ρουμανίας, παρέδωσε σχολικά είδη σε τριάντα παιδιά που προέρχονται από γονείς – χρήστες ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι στην Ζ´ Σύναξη Ορθοδόξων Νέων, που διοργάνωσε το Πατριαρχείο Ρουμανίας με τη συμμετοχή 4.500 νέων 14-35 ετών, στην πόλη Τιμισοάρα της Ρουμανίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τιμισοάρας και Μπανάτου κ. Ιωάννης στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε αυτότο κοινωνικό πρόβλημα και τόνισε:

«Αγαπητοί νέοι, δημιουργήστε μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από αυτούς που βλέπετε ότι αρχίζει να διολισθαίνουν στο εμπόριο ναρκωτικών ή στη χρήση ναρκωτικών. Παρακαλούμε να τους περικυκλώσετε όπως τα πουλιά υπερασπίζονται τα μικρά τους όταν έρχονται αρπακτικά στη φωλιά! Σας ζητώ να κάνετε το ίδιο με τα αδέρφια σας, από χριστιανική αγάπη, γιατί αυτό θα μας προέτρεπε ο Χριστός».

Οι ειδικοί από την Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών ετοίμασαν για τα 30 παιδιά των δικαιούχων των προγραμμάτων ιατροψυχοκοινωνικής βοήθειας στο Βουκουρέστι, διάφορα δώρα και σχολικά είδη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πρακτορείου ana.gov.ro.

Με την υλοποίηση αυτού του προγράμματος στη Ρουμανία, η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών εντάχθηκε στην πρωτοβουλία της Ομάδας Πομπιντού του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία δημιούργησε το έργο «Παιδιά των οποίων οι γονείς κάνουν χρήση ναρκωτικών».

Για το πρόβλημα των ναρκωτικών μεριμνά και η Εκκλησία, η οποία σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές προβαίνει σε δράσεις πρόληψης. Η Φιλανθρωπική Ομοσπονδία του Πατριαρχείου Ρουμανίας διοργανώνει συνεχώς μαθήματα κατάρτισης για συμβούλους στον τομέα αντιμετώισης των εξαρτήσεων.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη Εθνική Έκθεση για την Κατάσταση των Ναρκωτικών στη Ρουμανία, το 2020 διπλασιάστηκαν οι χρήστες σε σχέση με το 2018. Η έκθεση δείχνει επίσης ότι περισσότεροι από ένας στους δέκα Ρουμάνους (10,7%) ηλικίας μεταξύ 15 και 64 ετών έχουν καταναλώσει τουλάχιστον έναν τύπο παράνομων ουσιών κατά τη διάρκεια της ζωής τους. (Διαβάστε αναλυτικά για την έκθεση ΕΔΩ)

Διαβάστε ακόμη:

Αποφασιστικότητα από τους Ορθόδοξους νέους για την διορθόδοξη ενότητα – Ολοκληρώθηκε η Ζ’ Σύναξη στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας

Πηγή: Basilica (Sorin Ionițe)

Φωτογραφία: National Antidrug Agency

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων