17/04/2022 17/04/2022 Εντείνει τη φιλανθρωπική της δράση η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτή τη φορά διοργανώθηκε φιλανθρωπική συναυλία για την ανέγερση Ιδρύματος για παιδιά, πολύτεκνη οικογένεια απέκτησε καινούργιο σπίτι με κήπο, και η εκστρατεία “Υγεία για τα χωριά” παρέχει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε δυσπρόσιτα χωριά. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Φιλανθρωπική συναυλία για την συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την...
17 Απριλίου, 2022 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2022 - 16:08

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Συναυλία για την ανέγερση Ιδρύματος για παιδιά

Διαδώστε:
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Συναυλία για την ανέγερση Ιδρύματος για παιδιά

Εντείνει τη φιλανθρωπική της δράση η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτή τη φορά διοργανώθηκε φιλανθρωπική συναυλία για την ανέγερση Ιδρύματος για παιδιά, πολύτεκνη οικογένεια απέκτησε καινούργιο σπίτι με κήπο, και η εκστρατεία “Υγεία για τα χωριά” παρέχει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε δυσπρόσιτα χωριά.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Φιλανθρωπική συναυλία για την συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την ανέγερση Ιδρύματος για παιδιά

Η ενορία Corneşti από την κομητεία Κλουζ διοργάνωσε μια φιλανθρωπική συναυλία με σκοπό την ανέγερση του Ενοριακού Ιδρύματος για Παιδιά με το όνομα “Αγία Σοφία”, το οποίο θα στεγάζει 25 παιδιά από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Η εκδήλωση με τίτλο «Βήματα προς την Ανάσταση» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Απριλίου στις 17:00, στον ενοριακό ναό, παρουσία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μπιστριτεάνου κ. Βενέδικτου, βοηθού παρά τω Αρχιεπισκόπω Βαντ, Φελεάκ και Κλούζ. Ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους.

Η συναυλία υποστηρίχθηκε από πολλά χορωδιακά συγκροτήματα και αρκετούς ερμηνευτές λαϊκής μουσικής.

Η πρωτοβουλία για την ανέγερση του Παιδικού Ιδρύματος ανήκει στον ιερέα της ενορίας π. Dănuț-Gheorghe Pintea.

Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε στις 10 Αυγούστου 2021 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κλούζ, Άλμπας, Κρισάνηςκαι Μαραμούρες κ. Ανδρέας.

Το Ίδρυμα είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία και τις τρείς κόρες της Πίστη, Ελπίς και Αγάπη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιμισοάρας και Μητροπολίτης Βανάτου κ. Ιωάννης δώρισε ένα σπίτι σε οικογένεια με πέντε παιδιά

Αυτές τις άγιες ημέρες και καθώς πλησιάζει το Πάσχα ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης με την υποστήριξη κάποιων ενοριών και εκκλησιαστικών ιδρυμάτων, αλλά και κάποιων φιλεύσπλαχνων πιστών, αγόρασε και δώρισε ένα σπίτι με κήπο σε μια πολύτεκνη οικογένεια που είχε πολλές υλικές στερήσεις, όπως αναφέρει άρθρο του ziarullumina.

Η οικογένεια αυτή αποτελείται από πέντε παιδιά ηλικίας 4 και 9 ετών, και ζούσαν στην τοποθεσία Șanovița, που βρίσκεται 70 χλμ. από την Τιμισοάρα.

Οι γονείς τους καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να μορφώσουν τα παιδιά τους, ενώ ο ιερέας της Ενορίας π. Cristian-Bogdan Laichici φροντίζει για την πνευματική εκπαίδευση αυτής της οικογένειας.

Η εκστρατεία «Υγεία για τα χωριά» έφτασε στο Μποτένι, στην κομητεία Άρτζες

Νέα φιλανθρωπική δράση πραγματοποίησαν εθελοντές από το Παρεκκλήσι του Εθνικού Καθεδρικού Ναού το Σάββατο 9 Απριλίου, στο πλαίσιο της Εκστρατείας «Υγεία για τα Χωριά». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Ιατρικό Κέντρο στο Boteni, στην κομητεία Άρτζες.

Πάνω από 80 άτομα συμβουλεύτηκαν δωρεάν γιατρούς με ειδικότητα στον διαβήτη και τη διατροφή, την καρδιολογία, τη γαστρεντερολογία, την ογκολογία, την παιδοψυχιατρική και τη γενική ιατρική.

Ο Dănuț Prună, ο συντονιστής των εθελοντών του Βουκουρεστίου, μίλησε στο ziarullumina για την πιο πρόσφατη δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας: «Μια υπέροχη ομάδα γιατρών αφιέρωσε σήμερα τον ελεύθερο χρόνο της για να βοηθήσει τον γείτονά της. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στην κομητεία Άρτζες, στην τοποθεσία Boteni, με μια μεγάλη ομάδα, αποτελούμενη από 16 γιατρούς και εθελοντές, που πρόσφεραν βοήθεια στους ντόπιους.

Η εκστρατεία «Υγεία για τα χωριά» πραγματοποιείται βάσει πρωτοκόλλου που έχει συναφθεί μεταξύ του Πατριαρχείου Ρουμανίας και του Υπουργείου Υγείας και στοχεύει στη διοργάνωση ιατρικών δράσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Μέχρι στιγμής, η εκστρατεία έχει οργανώσει 75 δράσεις στις κομητείες Ilfov, Πράχοβα, Μαραμούρες, Άρτζες, Călăraşi και Giurgiu, με συνολικά περισσότερους από 9.200 δικαιούχους.

Φωτογραφίες: Radio Renaşterea, basilica, ziarullumina

Μη πληροφορίες από ziarullumina και basilica

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων