07/10/2023 07/10/2023 Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Ρώμαν και Μπακάου κ. Ιωακείμ, η ενορία Αγίου Γεωργίου στο Hârja, της κομητείας Μπακάου, υπέγραψε σύμβαση χρηματοδότησης με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον εκσυγχρονισμό και τον εξοπλισμό του Οίκου Ευγηρίας της περιοχής όπου στεγάζονται 69 ηλικιωμένοι. Το Κέντρο Κοινωνικής Ιατρικής Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπως ονομάζεται ο συγκεκριμένος Οίκος...
07 Οκτωβρίου, 2023 - 11:05
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2023 - 11:13

Ρουμανία: Συνεργασία Εκλησίας και Κράτους για τον εκσυγχρονισμό του μοναδικού Οίκου Ευγηρίας στο Μπακάου

Διαδώστε:
Ρουμανία: Συνεργασία Εκλησίας και Κράτους για τον εκσυγχρονισμό του μοναδικού Οίκου Ευγηρίας στο Μπακάου

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Ρώμαν και Μπακάου κ. Ιωακείμ, η ενορία Αγίου Γεωργίου στο Hârja, της κομητείας Μπακάου, υπέγραψε σύμβαση χρηματοδότησης με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον εκσυγχρονισμό και τον εξοπλισμό του Οίκου Ευγηρίας της περιοχής όπου στεγάζονται 69 ηλικιωμένοι.

Το Κέντρο Κοινωνικής Ιατρικής Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπως ονομάζεται ο συγκεκριμένος Οίκος Ευγηρίας, λειτουργεί από το 2013 και είναι το μοναδικό στην κομητεία Μπακάου. Η υπογραφή της σύμβασης, είναι απόρροια της πρότασης που υπέβαλε η ενορία τον Ιούλιο του 2023 στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο “Εκσυγχρονισμός, εξοπλισμός και επέκταση του κοινωνικο-ιατρικού κέντρου για ηλικιωμένους”.

Καθώς το 2023 έχει ανακηρυχθεί από την εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία Τιμητικό Έτος Ποιμαντικής των Ηλικιωμένων και Αναμνηστικό Έτος Υμνογράφων και Ψαλτών, η ενορία Αγίου Γεωργίου επιθυμεί μέσω αυτού του έργου να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων και να διαφοροποιήσει τις υπηρεσίες φροντίδας για αυτούς, ακόμη και να εφαρμόσει νέους τύπους θεραπειών αποκατάστασης.

Η επένδυση αφορά τον εξοπλισμό του κοινωνικοϊατρικού κέντρου, την επέκτασή του με την κατασκευή χώρου υποδοχής, παραρτήματος διαλογής και χώρου για την εγκατάσταση ανελκυστήρα, ο οποίος έχει το ρόλο να επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε δικαιούχους που είτε έχουν κινητικά προβλήματα είτε υπάρχει ανάγκη να μεταφερθούν με φορείο, καθώς και η εξασφάλιση ενός ασφαλέστερου, πιο άνετου και λειτουργικού περιβάλλοντος με απώτερο στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και των υπηρεσιών που παρέχει ο Οίκος Ευγηρίας.

Η συνολική αξία της επένδυσης κεφαλαίου είναι 5.837.845,73 λέι συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες: eprb.ro, basilica

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων