03/12/2021 03/12/2021 Σύσκεψη με τους εκπροσώπους των 17 αναγνωρισμένων θρησκευτικών κοινοτήτων της Ρουμανίας, μεταξύ αυτών και της Ορθοδόξου Εκκλησίας, είχε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Νικολάε Τσιούρα, μαζί με τον Υπουργό Υγείας Αλεξάντρου Ραφίλα, με βασικό αντικείμενο συζήτησης την είσοδο στους χώρους λατρείας μιας και στο τραπέζι έχει πέσει η πρόθεση της κυβέρνησης να ελέγχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού...
03 Δεκεμβρίου, 2021 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2021 - 11:59

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Συζητήσεις για έλεγχο πιστοποιητικών στους χώρους λατρείας

Διαδώστε:
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Συζητήσεις για έλεγχο πιστοποιητικών στους χώρους λατρείας

Σύσκεψη με τους εκπροσώπους των 17 αναγνωρισμένων θρησκευτικών κοινοτήτων της Ρουμανίας, μεταξύ αυτών και της Ορθοδόξου Εκκλησίας, είχε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Νικολάε Τσιούρα, μαζί με τον Υπουργό Υγείας Αλεξάντρου Ραφίλα, με βασικό αντικείμενο συζήτησης την είσοδο στους χώρους λατρείας μιας και στο τραπέζι έχει πέσει η πρόθεση της κυβέρνησης να ελέγχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού πριν την είσοδο στους χώρους λατρείας.

Βασικό αίτημα όλων ήταν η κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη λήψη ενός τέτοιου μέτρου και οι συμμετέχοντες να μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα στους χώρους λατρεία, χωρίς να υποδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά τoy Covid-19.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η θρησκευτική ελευθερία πρέπει να γίνεται σεβαστή, καθώς είναι «ένα από τα βασικά στοιχεία» και η απόφαση για το πράσινο πιστοποιητικό για τους πιστούς θα ληφθεί «μετά από τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι μπορεί πρακτικά να εφαρμοστεί».

«Η σύσκεψη ξεκίνησε με ένα μήνυμα που άρεσε σε όλους: “Αγαπάμε τη χώρα μας και αγαπάμε τις κοινότητές μας”. Το μήνυμά μας ήταν ξεκάθαρο. Μέσα από τέτοιες ενέργειες μπορούμε μόνο να αποκαταστήσουμε εμπιστοσύνη και να μεταφέρουμε την ελπίδα στους ανθρώπους. Αυτό βασίζεται σε έναν διάλογο που έχουμε με την κοινωνία των πολιτών. Είναι ένας τρόπος διαλόγου που θα συνεχίσουμε με τους άλλους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών για να μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις για τους πολίτες», δήλωσε στο τέλος της συνάντησης ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας.

Η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία εκπροσωπήθηκε σε αυτές τις διαβουλεύσεις από τον π. Ionuț ‑ Gabriel Corduneanu.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων