13/08/2021 13/08/2021 Τον Άγιο Νήφωνα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως εόρτασαν στην Επισκοπή Γεωργίου με επίκεντρο την Ιερά Μονή του Αγίου Νήφωνα που έχει χτιστεί από προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής της κομητείας Γεωργίου μεταξύ 1864-1867. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γεωργίου κ. Αμβρόσιος ιερούργησε και στη συνέχεια μίλησε για τον Άγιο Νήφωνα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως αλλά και για τον Μητροπολίτη Νήφων Ρουσιλά...
13 Αυγούστου, 2021 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2021 - 12:00

Ρουμανία: Τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Νήφωνα

Διαδώστε:
Ρουμανία: Τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Νήφωνα

Τον Άγιο Νήφωνα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως εόρτασαν στην Επισκοπή Γεωργίου με επίκεντρο την Ιερά Μονή του Αγίου Νήφωνα που έχει χτιστεί από προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής της κομητείας Γεωργίου μεταξύ 1864-1867.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γεωργίου κ. Αμβρόσιος ιερούργησε και στη συνέχεια μίλησε για τον Άγιο Νήφωνα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως αλλά και για τον Μητροπολίτη Νήφων Ρουσιλά (Nifon Rusăilă) στην περιουσία του οποίου έχει χτιστεί η Εκκλησία.

Στον Ιερό Ναό θησαυρίζεται μια θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας η οποία προέρχεται από μια παλαιά ξύλινη Εκκλησία, που είχε σχεδόν καταστραφεί κατά τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στους βομβαρδισμούς αυτούς γλίτωσαν ως εκ θαύματος άθικτοι ο Τίμιος Σταυρός και η Εικόνα της Παναγίας η οποία έχει αγιογραφηθεί από άγνωστο τεχνίτη στις αρχές του 20 αιώνα.

Η Εικόνα μεταφέρθηκε στο Ναό και θησαυρίζεται ακόμα.  Οι πιστοί που ήταν παρόντες στη γιορτή απέδωσαν φόρο τιμής στα λείψανα του Αγίου Νήφων, της Αγίας Σαμπίνας, αλλά και της Αγίας Αικατερίνης, που φυλάσσονται στον ιερό τόπο, καθώς και τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, που μεταφέρθηκαν από το μοναστήρι που φέρει το όνομά του της ίδιας Επισκοπής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων