12/06/2024 12/06/2024 Το Υπουργείο Παιδείας της Ρουμανίας με εγκύκλιό του που απέστειλε στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, συνιστά τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνονται την Ημέρα των Ηρώων ή την τήρηση ενός λεπτού σιγή την Πέμπτη στις 12:00. Η στιγμή της σιωπής τηρείται σε όλους τους δημόσιους φορείς της χώρας και τα σχολεία μπορούν να...
12 Ιουνίου, 2024 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2024 - 14:50

Ρουμανία: Το Υπουργείο Παιδείας συνιστά ενός λεπτού σιγή την Ημέρα των Ηρώων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα

Διαδώστε:
Ρουμανία: Το Υπουργείο Παιδείας συνιστά ενός λεπτού σιγή την Ημέρα των Ηρώων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα

Το Υπουργείο Παιδείας της Ρουμανίας με εγκύκλιό του που απέστειλε στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, συνιστά τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνονται την Ημέρα των Ηρώων ή την τήρηση ενός λεπτού σιγή την Πέμπτη στις 12:00.

Η στιγμή της σιωπής τηρείται σε όλους τους δημόσιους φορείς της χώρας και τα σχολεία μπορούν να συνεργαστούν με φορείς που υπάγονται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μνήμης.

Στο πνεύμα της ευρωπαϊκής παράδοσης, στη Ρουμανία, η Ημέρα των Ηρώων έλαβε, με νόμο, το καθεστώς εθνικής εορτής.

Σημειώνεται ότι η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσε ότι κατά την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου οι καμπάνες των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Πατριαρχείο Ρουμανίας θα χτυπήσουν ως ένδειξη αιώνιας μνήμης, εκτίμησης και ευγνωμοσύνης προς τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του ρουμανικού λαού, τη χριστιανική πίστη και την πατρίδα. (Διαβάστε σχετικά: Το Πατριαρχείο Ρουμανίας για την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου)

Ο εορτασμός της μνήμης των Ρουμάνων ηρώων κατά την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου αποφασίστηκε από την Ιερά Σύνοδο της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας το 1920 και αργότερα επιβεβαιώθηκε με δύο άλλες συνοδικές αποφάσεις το 1999 και το 2001, όταν αυτή η ημέρα ανακηρύχθηκε Εθνική Εκκλησιαστική Εορτή.

Πηγή φωτογραφίας: Lucretia Nechifor via Ziarul Lumina

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων