11/11/2022 11/11/2022 Το Ίδρυμα “Μητροπολίτης Βαρθολομαίος” της Αρχιεπισκοπής Βαντ και Φελεάκ, ανακοίνωσε τα ονόματα των 34 δικαιούχων του προγράμματος υποτροφιών που υποστηρίζει ο οργανισμός. Η χρηματική καταβολή ξεκινάει στις 15 Νοεμβρίου. Το Ίδρυμα ιδρύθηκε το 2008 από τον Αρχιεπίσκοπο Βαντ, Φελεάκ και Μητροπολίτη Κλουζ, Άλμπας, Κρισάνας και Μαραμούρες κ. Ανδρέα. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Συνολικά αιτήθηκαν 46 μαθητές,...
11 Νοεμβρίου, 2022 - 10:24

Ρουμανία: Υποτροφίες σε 34 μαθητές και φοιτητές για να συνεχίσουν τις σπουδές τους

Διαδώστε:
Ρουμανία: Υποτροφίες σε 34 μαθητές και φοιτητές για να συνεχίσουν τις σπουδές τους

Το Ίδρυμα “Μητροπολίτης Βαρθολομαίος” της Αρχιεπισκοπής Βαντ και Φελεάκ, ανακοίνωσε τα ονόματα των 34 δικαιούχων του προγράμματος υποτροφιών που υποστηρίζει ο οργανισμός. Η χρηματική καταβολή ξεκινάει στις 15 Νοεμβρίου.

Το Ίδρυμα ιδρύθηκε το 2008 από τον Αρχιεπίσκοπο Βαντ, Φελεάκ και Μητροπολίτη Κλουζ, Άλμπας, Κρισάνας και Μαραμούρες κ. Ανδρέα.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Συνολικά αιτήθηκαν 46 μαθητές, φοιτητές, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές. Για την επιλογή των δικαιούχων συστάθηκαν επιτροπές. Τα ερευνητικά έργα των μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών βαθμολογήθηκαν από μια επιτροπή καθηγητών από την Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή στο Κλουζ-Ναπόκα.

Οι φάκελοι των μαθητών Λυκείου αξιολογήθηκαν σύμφωνα με πίνακα βαθμολόγησης από επιτροπή που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο του Ιδρύματος.

Μετά τις αξιολογήσεις καθορίστηκαν 34 δικαιούχοι, 18 μαθητές Λυκείου και 16 προπτυχιακοί φοιτητές, μεταπτυχιακοί και διδάκτορες.

Οι 18 μαθητές Λυκείου προέρχονται από Λύκεια των περιοχών Μπρανέστι, Κίνμπουλούνγκ – Μουστσέλ, Καρακάλ, Κλουζ -Ναπόκα, Ιασίου, Σλάτινα, Σλομπόζια, Σουτσεάβα και Βάσλουι.

Οι πλήρεις πίνακες με τους εγγεγραμμένους στο διαγωνισμό υποτροφιών, καθώς και τα αποτελέσματα, δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Το ύψος των υποτροφιών εξαρτάται από τις σπουδές που ακολουθούνται, έτσι ώστε οι 18 υποτροφίες για μαθητές να είναι στο ποσό των 300 λέι το μήνα για διάστημα οχτώ μηνών.

Οι υποτροφίες για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ανέρχονται στο ποσό των 400 λέι το μήνα για διάστημα εννέα μηνών, και η υποτροφία για διδακτορικό φοιτητή είναι 500 λέι το μήνα για διάστημα 12 μηνών.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 103.200 λέι και μέχρι τώρα, στα 14 χρόνια δραστηριότητας, το Ίδρυμα έχει χορηγήσει 465 υποτροφίες σε πολλούς νέους από όλη τη χώρα, συνολικού ύψους 1.242 300 λέι.

Με πληροφορίες από basilica.ro
Πηγή φωτογραφίας: Metropolitan Bartolomeu Foundation

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων