01/11/2022 01/11/2022 Η αδιάλειπτη προσευχή δίνει στους χριστιανούς ειρήνη, χαρά και το φως της Αγίας Τριάδος τόνισε προς του κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.  Ο Μακαριώτατος μίλησε στους ιερείς της ρουμανικής πρωτεύουσας στο πλαίσιο της φθινοπωρινής ιερατικής σύναξης δίνοντας τις πνευματικές του συμβουλές σε ζητήματα ποιμαντικής. Ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας...
01 Νοεμβρίου, 2022 - 9:27
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2022 - 9:36

Ρουμανίας Δανιήλ: Η αδιάληπτη προσευχή δίνει στους χριστιανούς ειρήνη

Διαδώστε:
Ρουμανίας Δανιήλ: Η αδιάληπτη προσευχή δίνει στους χριστιανούς ειρήνη

Η αδιάλειπτη προσευχή δίνει στους χριστιανούς ειρήνη, χαρά και το φως της Αγίας Τριάδος τόνισε προς του κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. 

Ο Μακαριώτατος μίλησε στους ιερείς της ρουμανικής πρωτεύουσας στο πλαίσιο της φθινοπωρινής ιερατικής σύναξης δίνοντας τις πνευματικές του συμβουλές σε ζητήματα ποιμαντικής.

Ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας έστειλε παράλληλα μήνυμα προς τους κληρικούς για αδιάκοπη προσευχή, εξηγώντας το πλαίσιο και τον σκοπό του Έτους Τιμής και Μνήμης 2022 στο Πατριαρχείο Ρουμανίας το οποίο είναι αφιερωμένο στην προσευχή. 

Στην ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και τους τρεις Αγίους που συνδέονται με την πνευματική ανανέωση στην ιστορία της Εκκλησίας, δηλαδή τα ονόματα των τριών μεγάλων ησυχαστών αγίων, Συμεών του Νέου Θεολόγου, Γρηγορίου του Παλαμά και Παϊσίου του Νέιματ, τους οποίους τιμά με ιδιαίτερο τρόπο φέτος το Πατριαρχείο Ρουμανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων