14/06/2021 14/06/2021 “Η ενότητα της Εκκλησίας είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί σε έναν κόσμο που είναι επιρρεπής στην αμαρτία. Αυτή θα πρέπει να αποτελεί μόνιμη ανησυχία για την κοινωνία, για τις ψυχές των ποιμένων. Η ενότητα της Εκκλησίας βασίζεται στη ορθή πίστη και διατηρείται με συνεχή προσευχή”. Αυτά επεσήμανε στο κήρυγμά του είπε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ....
14 Ιουνίου, 2021 - 10:22
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2021 - 22:52

“Η ενότητα της Εκκλησίας βασίζεται στην ορθή πίστη”

Διαδώστε:
“Η ενότητα της Εκκλησίας βασίζεται στην ορθή πίστη”

“Η ενότητα της Εκκλησίας είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί σε έναν κόσμο που είναι επιρρεπής στην αμαρτία. Αυτή θα πρέπει να αποτελεί μόνιμη ανησυχία για την κοινωνία, για τις ψυχές των ποιμένων. Η ενότητα της Εκκλησίας βασίζεται στη ορθή πίστη και διατηρείται με συνεχή προσευχή”. Αυτά επεσήμανε στο κήρυγμά του είπε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο κήρυγμά του από το Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στον αγώνα των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου για τη διατήρηση και την ενότητα της πίστεως μας.

“Στα πρόσωπα των Πατέρων βλέπουμε την ευθύνη των ποιμένων για τη διατήρηση, την υπεράσπιση και την ομολογία της αληθινής πίστης αλλά και για την ενότητα της Εκκλησίας. Γιατί η ενότητα της Εκκλησίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο με βάση την αληθινή πίστη”, υπογράμμισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον εκκλησιαστικό ιστορικό Ευσέβιο Καισαρείας ο οποίος αναφέρει στο έργο ότι η αμαρτία οδηγεί συχνά τον άνθρωπο στη διάρρηξη της ενότητας η οποία οδηγεί σε σχίσματα μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας. “Επομένως, αυτό που μας χρειάζεται περισσότερο είναι η προσευχή και η σκέψη. Η ευαγγελική περικοπή αυτό μας καλεί να κάνουμε μένοντας προσηλωμένη στη διδασκαλία της Ορθοδόξου πίστεως”, κατέληξε.

Εξωτερική φωτογραφία: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων