03/04/2023 03/04/2023 «Η Οσία Μαρία της Αιγύπτου μας διδάσκει ότι η προσευχή σε συνδυασμό με μετάνοια και νηστεία βοηθά τους αμαρτωλούς να γίνουν άγιοι». Αυτά δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ο οποιος ιερούργησε την Κυριακή Ε’ Νηστειών στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου της Πατριαρχικής Κατοικίας στο Βουκουρέστι. Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι «Αυτή η γυναίκα έζησε με νηστεία, προσευχή,...
03 Απριλίου, 2023 - 11:02
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2023 - 12:24

Ρουμανίας Δανιήλ: Η προσευχή, η μετάνοια και η νηστεία βοηθά τους αμαρτωλούς να γίνουν άγιοι

Διαδώστε:
Ρουμανίας Δανιήλ: Η προσευχή, η μετάνοια και η νηστεία βοηθά τους αμαρτωλούς να γίνουν άγιοι

«Η Οσία Μαρία της Αιγύπτου μας διδάσκει ότι η προσευχή σε συνδυασμό με μετάνοια και νηστεία βοηθά τους αμαρτωλούς να γίνουν άγιοι». Αυτά δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ο οποιος ιερούργησε την Κυριακή Ε’ Νηστειών στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου της Πατριαρχικής Κατοικίας στο Βουκουρέστι.

Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Αυτή η γυναίκα έζησε με νηστεία, προσευχή, πείνα, κρύο και έγινε, όπως λένε οι ψαλμωδίες, κατά σάρκα άγγελος », είπε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στον βίο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας την οποία αποκάλεσε «πρότυπο ειλικρινούς και μακροχρόνιας μετανοίας. Ο βίος της αποτελεί ενθάρρυνση στη μετάνοια για όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι με τη μετάνοια, τη νηστεία και την προσευχή μπορούν να φτάσουν στη σωτηρία, να αλλάξουν και να αγιάσουν».

«Όπως η Κυριακή του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος, η Κυριακή της Οσίας Μαρίας της Αιγύπτου μάς προετοιμάζει να προχωρήσουμε πνευματικά προς την εβδομάδα των Αγίων Παθών του Κυρίου, για να εισέλθουμε στη συνέχεια στο φως του Πάσχα», είπε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Ακόμη ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ είπε ότι δείχνει ότι «η εγωιστική επιθυμία για πρωτοκαθεδρία και κυριαρχία θεραπεύεται με την ταπείνωση».

«Στο διάστημα που απομένει μέχρι τη λαμπρή εορτή της Ανάστασης του Κυρίου, πρέπει να συνεχίσουμε την αρετή της ταπείνωσης», κατέληξε ο Μακαριώτατος.

Με πληροφορίες από Basilica.ro (Διάκονος. Iulian Dumitrascu)

Φωτογραφία: αρχείο basilica

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων