03/04/2022 03/04/2022 Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ιερούργησε την Κυριακή Δ’ Νηστειών, στο ιστορικό παρεκκλήσι Αγίου Γεωργίου της Πατριαρχικής Κατοικίας. Στο κήρυγμά του, ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων είπε ότι “τα κακά πνεύματα δεν φοβούνται τα καλά λόγια ή τα σκληρά λόγια, αλλά μόνο την παρουσία του Αγίου Πνεύματος”. Ο Μακαριώτατος υπογράμμισε ότι “επειδή οι δαίμονες είναι περήφανοι...
03 Απριλίου, 2022 - 17:17
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2022 - 19:01

Ρουμανίας Δανιήλ: Με νηστεία και προσευχή ο άνθρωπος αδειάζει από τον εγωιστικό εαυτό του

Διαδώστε:
Ρουμανίας Δανιήλ: Με νηστεία και προσευχή ο άνθρωπος αδειάζει από τον εγωιστικό εαυτό του

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ιερούργησε την Κυριακή Δ’ Νηστειών, στο ιστορικό παρεκκλήσι Αγίου Γεωργίου της Πατριαρχικής Κατοικίας. Στο κήρυγμά του, ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων είπε ότι “τα κακά πνεύματα δεν φοβούνται τα καλά λόγια ή τα σκληρά λόγια, αλλά μόνο την παρουσία του Αγίου Πνεύματος”.

Ο Μακαριώτατος υπογράμμισε ότι “επειδή οι δαίμονες είναι περήφανοι και κακοί, μόνο η ταπείνωση και η αγιότητα της ζωής εκείνου που τους επιπλήττει μπορεί να λειτουργήσει, να ελευθερώσει, να λυτρώσει”.

“Απαιτείται πολύ προσευχή και νηστεία. Η νηστεία ταπεινώνει τον άνθρωπο και τον βοηθά να μετατρέψει την πείνα και τη δίψα για υλική τροφή σε πείνα και δίψα για τον Θεό ή πείνα και δίψα για την αγάπη του Θεού», είπε ο Μακαριώτατος.

“Έτσι με τη νηστεία και την προσευχή ο άνθρωπος αδειάζει από τον εγωιστικό και υπερήφανο εαυτό του και γίνεται φορέας του Αγίου Πνεύματος, της ελεήμων και ταπεινής αγάπης του Θεού”.

Ως εκ τούτου, τόνισε ο Μακαριώτατος, “όλες οι προσευχές για την εκδίωξη των δαιμόνων πρέπει να γίνονται σε κατάσταση ένθερμης προσευχής, βαθιάς κοινωνίας με τον Θεό, πνευματικής σύνδεσης και νηστείας”.

“Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, η Εκκλησία μας δείχνει πόσο σημαντική είναι η προσευχή και η νηστεία, και πόσο σημαντικά είναι τα οφέλη της νηστείας για την πνευματική ενίσχυση της πίστης και, ταυτόχρονα, για το γέμισμα του ανθρώπου με αγάπη», κατέληξε ο ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Φωτογραφία: Archive Basilica.ro / Raluca Ene

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων