23/01/2022 23/01/2022 Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο κήρυγμά του στο ιστορικό Παρεκκλήσιο του «Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου» στην Πατριαρχική Οικία τόνισε ότι «το Ευαγγέλιο που διαβάζεται στη Θεία Λειτουργία, το οποίο μιλά για το θαύμα της θεραπείας του τυφλού στην Ιεριχώ, μας δείχνει στην ουσία ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Αυτός που φωτίζει την ψυχή και το...
23 Ιανουαρίου, 2022 - 16:56
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2022 - 17:06

Ρουμανίας Δανιήλ: Να αναζητούμε τη θεραπεία μέσω της συνεχούς προσευχής

Διαδώστε:
Ρουμανίας Δανιήλ: Να αναζητούμε τη θεραπεία μέσω της συνεχούς προσευχής

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο κήρυγμά του στο ιστορικό Παρεκκλήσιο του «Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου» στην Πατριαρχική Οικία τόνισε ότι «το Ευαγγέλιο που διαβάζεται στη Θεία Λειτουργία, το οποίο μιλά για το θαύμα της θεραπείας του τυφλού στην Ιεριχώ, μας δείχνει στην ουσία ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Αυτός που φωτίζει την ψυχή και το σώμα του ανθρώπου».

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υπογράμμισε ότι ο Σωτήρας θέλει «ο άρρωστος να αλλάξει την κατάσταση της ασθένειας σε κατάσταση υγείας, και αυτός που στέκεται στην άκρη του δρόμου και εκλιπαρεί, να ενσωματωθεί στην κοινότητα», και πρόσθεσε: «Ο Ιησούς Χριστός δεν θεωρεί την ασθένεια ως κάτι φυσικό, αλλά θέλει ο άνθρωπος να είναι υγιής και ευτυχισμένος».

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Μακαριώτατος μίλησε για το τι μας διδάσκει η θεραπεία του τυφλού της Ιεριχούς: «Μετά τη θεραπεία, ο τυφλός από την Ιεριχώ δείχνει ευγνωμοσύνη περπατώντας με τον Ιησού και δοξάζοντας τον Θεό. Αυτές οι αρετές του τυφλού από την Ιεριχώ τον καθιστούν δάσκαλο ένθερμης προσευχής, ισχυρής πίστης και ευγνωμοσύνης».

Ο Μακαριώτατος εξήγησε ότι «ο τυφλός δεν ζήτησε χρήματα ή φαγητό, αλλά σωματική υγεία, δηλαδή το χάρισμα της σωματικής όρασης, το οποίο είχε χάσει. Βλέπουμε ότι ο Σωτήρας Ιησούς Χριστός δεν προσφέρει υλικά δώρα στους ανθρώπους που έρχονται κοντά Του, αλλά αλλάζει ζωές. Αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων, ανασταίνει τους πεσόντες και θεραπεύει τους αρρώστους».

Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης Ρουμανίας έδειξε ότι αφού θεράπευσε τον τυφλό, ο Ιησούς Χριστός τον παίρνει μαζί του, ο οποίος έγινε ευγνώμων ιεραπόστολος. «Ο Ιησούς πήρε τον τυφλό μαζί του για να δουν οι κάτοικοι της Ιεριχούς ότι ήταν καλά, ότι έβλεπε και δεν ζητούσε ελεημοσύνη πια. Το Ευαγγέλιο αναφέρει ότι μετά τη θεραπεία του, ο τυφλός ακολούθησε τον Ιησού για να δοξάσει τον Θεό. Έτσι έγινε ιεραπόστολος: εξομολογητής του ελέους του Θεού στους πονεμένους και ευγνώμων για τις ευεργεσίες που έλαβε από τον Θεό μέσω του Ιησού Χριστού», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι «ο Σωτήρας θέλει ο άνθρωπος να μην θεωρεί τα βάσανα φυσιολογικά, αλλά να ζητά θεραπεία με επίμονη προσευχή. Η ισχυρή του πίστη και η ένθερμη προσευχή του (τυφλού από την Ιεριχώ) εκτιμήθηκαν από τον Σωτήρα. Γι’ αυτό, αφού τον θεράπευσε, του είπε: «Δες! Η πίστη σου σε έσωσε». Όταν ο Σωτήρας τονίζει τη σημασία της πίστης στη θεραπεία ενός ανθρώπου, θέλει ο πάσχων άνθρωπος να συμμετάσχει στη δική του θεραπεία μέσω της ισχυρής πίστης και επιθυμίας».

Επιπλέον, επεσήμανε ότι «το σημερινό Ευαγγέλιο μας δείχνει ότι ο άνθρωπος πρέπει να αναζητά θεραπεία και υγεία μέσα από τη συνεχή προσευχή. Όταν δεν λαμβάνει σωματική θεραπεία, ας αναζητήσει πνευματική θεραπεία, άφεση αμαρτιών και σωτηρία. Ο Σωτήρας Ιησούς Χριστός, ως πηγή ζωής, υγείας και όλων των χαρισμάτων, θέλει ο άνθρωπος να μην πέφτει σε απόγνωση, να μην θεωρεί την ασθένεια ως τιμωρία ή ως κάτι το μοιραίο, ως κάτι που πρέπει να γίνει δεκτό με παραίτηση, αλλά να ζητά από τον Θεό θεραπεία. Πρέπει να μάθουμε από αυτόν τον τυφλό που θεραπεύτηκε από τον Ιησού στην είσοδο της Ιεριχούς, για να βοηθήσουμε αυτούς που πρέπει να έρθουν στον Χριστό».

«Ας τους φέρουμε από μια κατάσταση περιθωριοποίησης στον Οίκο του Κυρίου, όπου είναι η θεραπεία της ψυχής και του σώματος, γιατί η Εκκλησία έχει τα Ιερά Μυστήρια, ιδιαίτερα το Μυστήριο της Εξομολόγησης, για τη θεραπεία της ψυχής, και το Μυστήριο του Ιερού Χρίσματος και πολλές προσευχές για τους αρρώστους», κατέληξε.

Φωτογραφίες: ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων