11/05/2021 11/05/2021 Την Ημέρα των Εθνικών Δικαιωμάτων γιόρτασε χθες, 10 Μαϊου, η Ρουμανία και με αφορμή το επετειακό αυτό γεγονός ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς την Πριγκίπισσα της Ρουμανίας Μαργαρίτα με την οποία εκφράζει τις ευχαριστίες προς τη Βασιλική οικογένεια για όσα προσέφερε ανά τους αιώνες στο Ρουμανικό λαό. “Προσευχόμαστε στον Κύριό μας...
11 Μαΐου, 2021 - 10:31
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2021 - 11:28

Ρουμανίας: “Να καλλιεργήσουμε τις αξίες της ενότητας”

Διαδώστε:
Ρουμανίας: “Να καλλιεργήσουμε τις αξίες της ενότητας”

Την Ημέρα των Εθνικών Δικαιωμάτων γιόρτασε χθες, 10 Μαϊου, η Ρουμανία και με αφορμή το επετειακό αυτό γεγονός ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς την Πριγκίπισσα της Ρουμανίας Μαργαρίτα με την οποία εκφράζει τις ευχαριστίες προς τη Βασιλική οικογένεια για όσα προσέφερε ανά τους αιώνες στο Ρουμανικό λαό.

“Προσευχόμαστε στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, τον Αναστημένο, να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε και να καλλιεργήσουμε τις αξίες της ενότητας, της ελευθερίας και της εθνικής ταυτότητας, που αποκτήθηκαν με πολλές θυσίες και πολλές πνευματικές και υλικές προσπάθειες, για το καλό της χώρας μας και τη χαρά όλων των Ρουμάνων”, τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας στην επιστολή του.  

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Θεό για όλα τα δώρα που έδωσε στον ρουμανικό λαό μέσω των φωτεινών πράξεων γενναιότητας και σοφίας των Βασιλέων της Ρουμανίας, στους οποίους όπως σημείωσε “αποδίδουμε ένα ευσεβές φόρο ευγνωμοσύνης για όλα όσα έχει επιτύχει η Ρουμανική Μοναρχία (1881-1947) για τον ρουμανικό λαό σε πνευματικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες: basilica.ro 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων