06/01/2022 06/01/2022 “Μέσω του Βαπτίσματος στον Ιορδάνη ποταμό, ο Σωτήρας αγιάζει ολόκληρο τον κόσμο” σημειώνει ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ο οποίος εξήγησε χθες σε ομιλία του τι απαιτεί η «ευλογία του Ιορδάνη» για την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού την παραμονή των Θεοφανείων. “Είναι το αγιαστικό έργο του Θεού στη δημιουργία Του. Μέσω του Βαπτίσματος στον Ιορδάνη...
06 Ιανουαρίου, 2022 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2022 - 9:23

Ρουμανίας Δανιήλ: “Ο Σωτήρας αγιάζει ολόκληρο τον κόσμο”

Διαδώστε:
Ρουμανίας Δανιήλ: “Ο Σωτήρας αγιάζει ολόκληρο τον κόσμο”

“Μέσω του Βαπτίσματος στον Ιορδάνη ποταμό, ο Σωτήρας αγιάζει ολόκληρο τον κόσμο” σημειώνει ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ο οποίος εξήγησε χθες σε ομιλία του τι απαιτεί η «ευλογία του Ιορδάνη» για την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού την παραμονή των Θεοφανείων.

“Είναι το αγιαστικό έργο του Θεού στη δημιουργία Του. Μέσω του Βαπτίσματος στον Ιορδάνη ποταμό, ο Σωτήρας αγιάζει ολόκληρο τον κόσμο. Εν κατακλείδι, οι Ορθόδοξοι δεν κλείνουν τον Θεό στην εκκλησία, αλλά βλέπουν το έργο Του να αγιάζει, να θεραπεύει και να ευλογεί σε όλη την κτίση», υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Καταλήγοντας ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας σημειώνει ότι «ο Ορθόδοξος βλέπει τον Θεό παρόντα σε όλα τα πλάσματα και σε όλα τα έργα που κάνει ο άνθρωπος επικαλούμενος τη βοήθεια του Θεού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων