20/06/2022 20/06/2022 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ προεξήρχε στην Ιερά Μονή της Πράχοβας όπου μίλησε για την Κυριακή των Αγίων Πάντων. “Αυτή η εορτή ομορφαίνει την Εκκλησία”, είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος ο οποίος έκανε έκκληση να προσευχηθούμε στους Αγίους Πάντες για να ισχυροποιήσουμε την πίστη μας. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Ο Μακαριώτατος, στον θείο λόγο αναφέρθηκε στον...
20 Ιουνίου, 2022 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2022 - 12:36

Ρουμανίας Δανιήλ: Οι Άγιοι Πάντες να ισχυροποιήσουν την πίστη μας

Διαδώστε:
Ρουμανίας Δανιήλ: Οι Άγιοι Πάντες να ισχυροποιήσουν την πίστη μας

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ προεξήρχε στην Ιερά Μονή της Πράχοβας όπου μίλησε για την Κυριακή των Αγίων Πάντων. “Αυτή η εορτή ομορφαίνει την Εκκλησία”, είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος ο οποίος έκανε έκκληση να προσευχηθούμε στους Αγίους Πάντες για να ισχυροποιήσουμε την πίστη μας.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο Μακαριώτατος, στον θείο λόγο αναφέρθηκε στον σκοπό εορτασμού των Αγίων Πάντων μετά την Κυριακή της Πεντηκοστής. Έτσι ο Μακαριώτατος είπε:

1. Να μας δείξει ότι σκοπός της Καθόδου του Αγίου Πνεύματος στον κόσμο ήταν η ίδρυση της Αγίας Εκκλησίας και ο αγιασμός των ανθρώπων.

2. Να μας δείξει ότι εκτός από τους γνωστούς αγίους στο ημερολόγιο της Εκκλησίας, υπάρχουν και άλλοι άγιοι που δεν είναι γνωστοί ή που δεν έχουν ακόμη συμπεριληφθεί στις Αγιολογικές Δέλτους.

3. Να μας δείξει ότι στον παράδεισο οι άγιοι δεν ζουν σε απομόνωση, αλλά σε κοινωνία. δεν χωρίζονται μεταξύ τους, αλλά επικοινωνούν και συνεργάζονται πνευματικά.

Ο εορτασμός των Αγίων Πάντων ομορφαίνει την Εκκλησία

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας δήλωσε ότι η σημερινή εορτή μας δείχνει ότι «οι άγιοι είναι καρποί του Αγίου Πνεύματος με βάση την ορθόδοξη πίστη στον Ιησού Χριστό, τον αιώνιο Υιό του Θεού, που από αγάπη για τους ανθρώπους και για τη σωτηρία τους έγινε άνθρωπος».

«Την πρώτη Κυριακή μετά την Πεντηκοστή, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη όλων των αγίων, όλων των εποχών και όλων των τόπων. Αυτή η εορτή ομορφαίνει την Εκκλησία», συμπλήρωσε.

«Κάποιοι άγιοι δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί

Οι άγιοι έδειξαν την αγάπη τους για τον Θεό και τους συνανθρώπους τους , είπε ο Μακαριώτατος και πρόσθεσε: «Η Εκκλησία έχει πλήθος αγίων, ανθρώπους που έχουν κάνει πράξη το ευαγγέλιο του Χριστού κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αυτό σημαίνει ότι έδειξαν αγάπη για τον Θεό μέσω της προσευχής και της αγάπη για τους συνανθρώπους τους μέσω των καλών έργων».

«Έχουμε λοιπόν πολλούς αγίους. Μερικοί από τους αγίους δεν είναι ακόμα γνωστοί, ενώ κάποιοι άλλοι κατατάχθηκαν στις Αγιολογικές Δέλτους μετά από πολλά χρόνια.

«Η κοινωνία των αγίων είναι η ομορφιά της Εκκλησίας

Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι η αποκάλυψη των αγίων είναι ένα μυστήριο του Θεού, καθώς αποκαλύπτει την αγιότητα των ανθρώπων «όταν και όπως θέλει», και η Εκκλησία διαπίστωσε ότι υπάρχουν περισσότεροι άγιοι στον ουρανό από εκείνους που βρίσκονται στο συναξάριο της Εκκλησίας.

«Για τον Θεό, υπάρχουν πάντα περισσότεροι άγιοι από αυτούς που γνωρίζουν οι άνθρωποι. Ως εκ τούτου, η Εκκλησία όρισε να εορτάζονται αυτή την Κυριακή των Αγίων Πάντων για τους γνωστούς και άγνωστους αγίους. Εδώ βρίσκεται το μεγάλο μυστήριο της ομορφιάς της Εκκλησίας. Αυτή η κοινωνία των αγίων είναι η ομορφιά της Εκκλησίας», υπογράμμισε.

«Ας προσευχηθούμε σε όλους τους αγίους να μας δώσουν τη χαρά της κοινωνίας και να καταλάβουμε ότι η ορθή πίστη διατηρείται πρώτα στην κοινωνία των αγίων.  Να ζητήσουμε από αυτούς τους αγίους να ισχυροποιήσουν την πίστη μας, και να κάνουμε έκκληση να περάσουν στην αιωνιότητα, στην αγάπη της Υπεραγίας Τριάδος», κατέληξε ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ.

Φωτογραφία: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων