29/09/2021 29/09/2021 “Οι νέοι Ορθόδοξοι Ρουμάνοι γίνονται μάρτυρες της πίστεως μας όπου και να βρεθούν μέσα από τα λόγια τους και τη συμμετοχή τους στα μυστήρια της Εκκλησίας”, τονίζει στο μήνυμά του με αφορμή την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους στη Ρουμανία, ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ. Η Εκκλησία της Ρουμανίας δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη νεολαία και...
29 Σεπτεμβρίου, 2021 - 10:17
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2021 - 10:20

Ρουμανίας Δανιήλ: “Πηγή αγάπης για τους νέους ο Χριστός”

Διαδώστε:
Ρουμανίας Δανιήλ: “Πηγή αγάπης για τους νέους ο Χριστός”

“Οι νέοι Ορθόδοξοι Ρουμάνοι γίνονται μάρτυρες της πίστεως μας όπου και να βρεθούν μέσα από τα λόγια τους και τη συμμετοχή τους στα μυστήρια της Εκκλησίας”, τονίζει στο μήνυμά του με αφορμή την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους στη Ρουμανία, ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ.

Η Εκκλησία της Ρουμανίας δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη νεολαία και αυτό φαίνεται μέσα από τις ποιμαντικές της δράσεις. Όπως επισημαίνει ο Μακαριώτατος από τους νέους αναδεικνύεται το δημιουργικό παρόν της Εκκλησίας.

“Ο Χριστός είναι για τους νέους η πηγή της αιώνιας αγάπης, της ειλικρινούς φιλίας και της ψυχικής ηρεμίας. Είναι η πηγή της ζωής, του φωτός και της ελπίδας για όλους τους ανθρώπους. Αυτοί που αγάπησαν και ακολούθησαν τον Κύριο με μεγάλη πιστότητα, από νεαρή ηλικία, είναι οι άγιοι της Εκκλησίας. Φωτεινά πρόσωπα ειλικρίνειας, ταπεινής αγάπης, δάσκαλοι οι οποίοι προσεύχονται για όλους τους ανθρώπους”, αναφέρει σε άλλο σημείο του μηνύματός του.

Καταλήγοντας ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας μεταφέρει την ευλογία του σε φοιτητές, μαθητές και γονείς για καλή πρόοδο και η υγεία στη ζωή τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων