05/05/2022 05/05/2022 “Οι Άγιες Μυροφόρες γυναίκες έχουν γίνει, με τις αρετές τους, «πρότυπα για όλες τις πιστές γυναίκες»”, είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, στο μήνυμα που εξέδωσε με αφορμή την Κυριακή των Μυροφόρων γυναικών, 8 Μαΐου. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ τόνισε ότι “η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει αφιερώσει μια ιδιαίτερη Κυριακή στις Αγίες...
05 Μαΐου, 2022 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2022 - 16:00

Ρουμανίας Δανιήλ: Πρότυπο για όλες τις γυναίκες οι Άγιες Μυροφόρες

Διαδώστε:
Ρουμανίας Δανιήλ: Πρότυπο για όλες τις γυναίκες οι Άγιες Μυροφόρες

“Οι Άγιες Μυροφόρες γυναίκες έχουν γίνει, με τις αρετές τους, «πρότυπα για όλες τις πιστές γυναίκες»”, είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, στο μήνυμα που εξέδωσε με αφορμή την Κυριακή των Μυροφόρων γυναικών, 8 Μαΐου.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ τόνισε ότι “η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει αφιερώσει μια ιδιαίτερη Κυριακή στις Αγίες Μυροφόρες Γυναίκες, την τρίτη Κυριακή μετά το Πάσχα, αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας έτσι τον ρόλο τους ως ομολογήτριες και κήρυκες της Ανάστασης του Χριστού.

Σε αντίθεση με τον φόβο που έδειξαν κάποια στιγμή οι μαθητές Του, οι Μυροφόρες Γυναίκες έδειξαν θάρρος και πίστη πηγαίνοντας στον τάφο του Ιησού Χριστού. Ήταν εκείνες οι οποίες έζησαν δίπλα στην Μητέρα του Θεού”.

“Ως σύζυγοι και ως μητέρες ενίσχυσαν την χριστιανική οικογένεια”

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος υπογράμμισε: “Με τις εκλεκτές τους αρετές, οι Άγιες Μυροφόρες έγιναν πρότυπα για όλες τις πιστές γυναίκες που στο πέρασμα των αιώνων έφεραν το φως του Χριστού στην ψυχή όλων μας, προσφέροντας φιλεύσπλαχνη, κοινωνόφιλη αγάπη και της χαρά.

Η προσευχή προς τον Θεό και τους Αγίους Του ζέσταινε τις καρδιές και φώτισε το μυαλό των Μυροφόρων γυναικών, γέμιζε τις ψυχές τους με χαρά και ελπίδα σε περιόδους ειρήνης και με θάρρος σε περιόδους στεναχώριας.

Ως σύζυγοι και ως μητέρες ενίσχυσαν την χριστιανική οικογένεια. Προσευχόμενες με μεγάλη σιγουριά και σε κάθε περίσταση της ζωής τους, ιδιαίτερα στην Υπεραγία Θεοτόκο, οι Μυροφόρες γυναίκες προσέφεραν την ταπεινή τους αγάπη στον Χριστό Κύριο και στην Εκκλησία Του”.

Εθνική Ημέρα της Οικογένειας η Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Αναφερόμενος στην Εθνική Ημέρα για την Οικογένεια ο Μακαριώτατος επεσήμανε: “Φέτος, η εν Ρουμανία Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την Εθνική Ημέρα της Οικογένειας , την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, για να βοηθήσει τις οικογένειες. Στη σημερινή ρουμανική κοινωνία, οι πιστές γυναίκες αγωνίζονται στην οικογένεια ή στο μοναστήρι, σε σχολεία, σε νοσοκομεία και σε άλλα ιδρύματα, έτσι ώστε να εκπληρώσουν την αποστολή τους «ως προς τον Κύριο».

Οι πιστές γυναίκες αφιερώνουν χρόνο σε προσευχή, σε γενναιόδωρες πράξεις ελεημοσύνης, μοιράζουν στους γύρω τους χριστιανική καλοσύνη και χαρά, και αποτελούν παράδειγμα στην οικογένεια, στην Εκκλησία και στην κοινωνία”.

“Προσευχόμαστε στον Θεό να δώσει σε όλες τις γυναίκες και τις οικογένειες την χαρά και την ευλογία να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή της Εκκλησίας του Κυρίου.

Ευχόμαστε σε όλους υγεία και ευτυχία, ειρήνη και χαρά για πολλά και ευλογημένα χρόνια!”, κατέληξε.

Φωτογραφία: Basilica.ro / Mircea Florescu

Δείτε ακόμη ΖΩΝΤΑΝΑ στο ope.gr την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 6 Μαΐου στις 19.30.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων