21/01/2022 21/01/2022 Στα Εγκαίνια της Έκθεσης “Το Τυπογραφείο των Εκκλησιαστικών Βιβλίων (1882-2022). 140 χρόνια αδιάλειπτης δραστηριότητας” παρέστη χθες το απόγευμα ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ τονίζοντας την ωφέλεια της τυπογραφίας για τη διάδοση του Λόγου του Θεού. Η έκθεση φιλοξενείται στο Πατριαρχικό Μέγαρο ενώ οι πύλες της άνοιξαν με περιορισμένο αριθμό ατόμων εξαιτίας των μέτρων που ισχύουν...
21 Ιανουαρίου, 2022 - 9:43
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2022 - 9:58

Ρουμανίας Δανιήλ: Χρειάζεται διάκριση και στις εκδόσεις

Διαδώστε:
Ρουμανίας Δανιήλ: Χρειάζεται διάκριση και στις εκδόσεις

Στα Εγκαίνια της Έκθεσης “Το Τυπογραφείο των Εκκλησιαστικών Βιβλίων (1882-2022). 140 χρόνια αδιάλειπτης δραστηριότητας” παρέστη χθες το απόγευμα ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ τονίζοντας την ωφέλεια της τυπογραφίας για τη διάδοση του Λόγου του Θεού.

Η έκθεση φιλοξενείται στο Πατριαρχικό Μέγαρο ενώ οι πύλες της άνοιξαν με περιορισμένο αριθμό ατόμων εξαιτίας των μέτρων που ισχύουν για τον κορωνοϊό.

«Φέτος γιορτάζουμε όχι μόνο 140 χρόνια δραστηριότητας του Εκκλησιαστικού Τυπογραφείου Βιβλίου, αλλά και 170 χρόνια από την ανέγερση ενός μεγαλύτερου κτιρίου με ειδικό τυπογραφικό σκοπό επί Μητροπολίτη Νήφων Ρουσαϊλά», δήλωσε ο Πατριάρχης και πρόσθεσε ότι “η τυπογραφική δραστηριότητα είναι θεμελιώδης για την αποστολή της Εκκλησίας: η διάδοση του Λόγου του Θεού μέσω της εκτύπωσης ήταν μια αναγκαιότητα, και πρέπει να θυμόμαστε ιδιαίτερα ότι η πρώτη Ορθόδοξη Λειτουργία στον κόσμο τυπώθηκε στη Βλαχία το 1508, στο Τεργκοβίστε”.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας τόνισε την επίσης ότι η Εκκλησία χρησιμοποιούσε πάντα την τεχνική πρόοδο, αλλά τόνισε ότι χρειάζεται πνευματική διάκριση και στις εκδόσεις. “Παράλληλα με το έντυπο κείμενο, έχει αναπτυχθεί η σύγχρονη ψηφιακή τεχνική και μερικές φορές είναι μεγάλη προσπάθεια να διακρίνεις τις αξίες, να επιλέξεις τι είναι χρήσιμο για την ψυχή και τι είναι επιβλαβές”, σημείωσε με νόημα.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: Bacilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων