26/09/2022 26/09/2022 Στην ευαγγελική περικοπή της Α’ Κυριακής του Λουκά αναφέρθηκε στο χθεσινό του κήρυγμά ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Η Εκκλησία όρισε από την επόμενη Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και μέχρι τα Χριστούγεννα να διαβάζονται οι Ευαγγελικές περικοπές παρμένες από το Ευαγγέλιο του Λουκά. Η πρώτη περικοπή αυτής της σειράς, κάνει λόγο για...
26 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:56

Ρουμανίας Δανιήλ: Χρειάζεται ταπείνωση και υπομονή για να γίνεις εργάτης της χάριτος

Διαδώστε:
Ρουμανίας Δανιήλ: Χρειάζεται ταπείνωση και υπομονή για να γίνεις εργάτης της χάριτος

Στην ευαγγελική περικοπή της Α’ Κυριακής του Λουκά αναφέρθηκε στο χθεσινό του κήρυγμά ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Η Εκκλησία όρισε από την επόμενη Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και μέχρι τα Χριστούγεννα να διαβάζονται οι Ευαγγελικές περικοπές παρμένες από το Ευαγγέλιο του Λουκά.

Η πρώτη περικοπή αυτής της σειράς, κάνει λόγο για την κλήση των πρώτων τεσσάρων μαθητών του Κυρίου, του Πέτρου, του Ανδρέα , του Ιάκωβου και του Ιωάννη και μας διδάσκει πως πρέπει να δέχεται ο άνθρωπος το θείο κάλεσμα. Το ενδιαφέρον για το πρόσωπο του Χριστού είναι ένα μυστήριο που συντελείται στην καρδιά του ανθρώπου.

“Η συνάντηση με το έργο του Θεού κάνει τους ψαράδες απόστολους. Αυτό το θαύμα μας δείχνει μια προεικόνιση του μυστηρίου της Εκκλησίας που σε όλη την ιστορία θα περάσει τους ανθρώπους από το βασίλειο της επίγειας ζωής στο άλλο πεδίο της ύπαρξης, δηλαδή θα τους περάσει στην ουράνια ζωή της Βασιλείας του Θεού”, ανέφερε αρχικά.

Σύμφωνα με τον Μακαριώτατο, το ευαγγέλιο δείχνει ότι ο Σωτήρας Ιησούς Χριστός είναι ένας δάσκαλος που διδάσκει τους μαθητές του όχι μόνο με λόγια, αλλά με το έργο. «Από το σημερινό Ευαγγέλιο μαθαίνουμε ότι εκτός από τη δύναμη και τη σημασία της χάριτος, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ταπείνωση και υπακοή για να γίνεις εργάτης της χάριτος”, επεσήμανε.

Στο τέλος του κηρύγματος, ο Πατριάρχης Ρουμανίας υπενθύμισε ότι η Εκκλησία αφιέρωσε το έτος 2019 στην τιμή του ρουμανικού χωριού και αργότερα το ρουμανικό κοινοβούλιο κήρυξε την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου ως Ημέρα του Ρουμανικού Χωριού .

Για το λόγο αυτό ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ και οι κληρικοί της Πατριαρχικού Οίκου φόρεσαν άμφια με παραδοσιακά σχήματα.

Φωτογραφίες: ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων