28/06/2021 28/06/2021 “Οι άγιοι δείχνουν τη σχέση μεταξύ της ενότητας στην πίστη και της κοινωνίας στη μυστηριακή ζωή”, ανέφερε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. κ. Δανιήλ στο κήρυγμά του για την Κυριακή των Αγίων Πάντων από το Παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Κατοικίας στο Βουκουρέστι. “Η προσήλωση των αγίων στο Άγιο Πνεύμα ανέδειξε τη μεγάλη ποικιλομορφία ως προς την κοινωνική...
28 Ιουνίου, 2021 - 9:26
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2021 - 10:57

Ρουμανίας: Η αγιότητα είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος

Διαδώστε:
Ρουμανίας: Η αγιότητα είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος

“Οι άγιοι δείχνουν τη σχέση μεταξύ της ενότητας στην πίστη και της κοινωνίας στη μυστηριακή ζωή”, ανέφερε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. κ. Δανιήλ στο κήρυγμά του για την Κυριακή των Αγίων Πάντων από το Παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Κατοικίας στο Βουκουρέστι.

“Η προσήλωση των αγίων στο Άγιο Πνεύμα ανέδειξε τη μεγάλη ποικιλομορφία ως προς την κοινωνική τους προσέλευση. Έχουμε αγίους που ήταν βασιλείς, βοσκοί, γυναίκες και άντρες, νέοι και ηλικιωμένοι”, ανέφερε σε άλλο σημείο του κηρύγματός του.

Ο Μακαριώτατος ανέφερε επίσης στην ομιλία του ότι οι άγιοι είναι καρπός του έργου του Αγίου Πνεύματος στην ανθρωπότητα και υπηρέτες του σχεδίου του Θεού για τη σωτηρία του κόσμου. Πρόσθεσε, επίσης, ότι “οι άγιοι αναγνωρίζουν μόνο την αμαρτωλότητά τους. Δεν γνωρίζουν την αγιότητα τους. Αυτός που θεωρεί τον εαυτό του άγιο είναι ένας φανταστικός άγιος. Μόνο ο Θεός γνωρίζει αληθινά την αγιότητα, η οποία κατοικεί στους ταπεινούς”.

“Οι άγιοι βλέπουν μόνο την αγιότητα του Θεού, και σε σχέση με τον Θεό, κάθε άνθρωπος θεωρεί τον εαυτό του αμαρτωλό και ατελή. Επομένως, οι άγιοι δεν συγκρίνονται μεταξύ τους, δεν ζηλεύουν ο ένας τον άλλον, αλλά θεωρούν πάντα τους εαυτούς τους πιο αμαρτωλούς από τους άλλους”, κατέληξε.

Πληροφορίες: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων