14/07/2020 14/07/2020 Μόλις μία μέρα μετά τη γιορτή του Αγίου Σωφρόνιου του Έσσεξ, που έγινε για πρώτη φορά μετά την αγιοκατάταξή του, τιμήθηκε ως ο προστάτης Άγιος μιας αναστηλωμένης και ανακατασκευασμένης εκκλησίας σε μια πόλη της βορειοδυτικής Ρουμανίας. Την Κυριακή 12 Ιουλίου, η παλιά εκκλησία στο Sânmartin de Beiuș, που ήταν αφιερωμένη στους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ...
14 Ιουλίου, 2020 - 19:02
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2020 - 18:50

Ρουμάνικη εκκλησία αφιερώθηκε στον Άγιο Σωφρόνιο του Έσσεξ

Διαδώστε:
Ρουμάνικη εκκλησία αφιερώθηκε στον Άγιο Σωφρόνιο του Έσσεξ

Μόλις μία μέρα μετά τη γιορτή του Αγίου Σωφρόνιου του Έσσεξ, που έγινε για πρώτη φορά μετά την αγιοκατάταξή του, τιμήθηκε ως ο προστάτης Άγιος μιας αναστηλωμένης και ανακατασκευασμένης εκκλησίας σε μια πόλη της βορειοδυτικής Ρουμανίας.

Την Κυριακή 12 Ιουλίου, η παλιά εκκλησία στο Sânmartin de Beiuș, που ήταν αφιερωμένη στους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ και αποκαταστάθηκε μεταξύ του 2016 και του 2020, αναστηλώθηκε και αφιερώθηκε επίσης σε άλλους τρεις Αγίους από τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σωφρόνιο της Οραντέα: τον Άγιο Μαρτίνο της Tours, τον Άγιο Μαρτίνο τον Ομολογητή και Πάπα της Ρώμης, και τον Άγιο Σοφρώνιο του Έσσεξ, όπως αναφέρει η Επισκοπή του Οραντέα.

Η εν λόγω εκκλησία χρονολογείται από το 1885.

Σήμερα, αυτή είναι ίσως η πρώτη εκκλησία στον κόσμο που ονομάστηκε από τον Άγιο Σωφρόνιο του Έσσεξ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων