28/05/2019 28/05/2019 Αγιασμό στον χώρο που θα στεγάσει την πρώτη ρουμανική βιβλιοθήκη στο Παρίσι, ετέλεσε την περασμένη Κυριακή της Σαμαρείτιδος, ο Επίσκοπος Μαραμούρες και Σατμάρ, του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, κ. Ιουστίνος. Η βιβλιοθήκη θα φέρει το όνομα του προκατόχου του Αρχιεπισκόπου Ιουστινιανού. Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στην νέα ενορία των Τριών Ιεραρχών στη γαλλική πρωτεύουσα. Στον καθεδρικό ναό...
28 Μαΐου, 2019 - 8:53

Ρουμανικός πολιτισμός στην καρδιά του Παρισιού

Διαδώστε:
Ρουμανικός πολιτισμός στην καρδιά του Παρισιού

Αγιασμό στον χώρο που θα στεγάσει την πρώτη ρουμανική βιβλιοθήκη στο Παρίσι, ετέλεσε την περασμένη Κυριακή της Σαμαρείτιδος, ο Επίσκοπος Μαραμούρες και Σατμάρ, του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, κ. Ιουστίνος.

Η βιβλιοθήκη θα φέρει το όνομα του προκατόχου του Αρχιεπισκόπου Ιουστινιανού.

Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στην νέα ενορία των Τριών Ιεραρχών στη γαλλική πρωτεύουσα. Στον καθεδρικό ναό τελούνται αυτή την εποχή εργασίες αγιογράφησης στους εσωτερικούς χώρους.

Την τελετή του αγιασμού παρακολούθησαν περισσότεροι από 1000 πιστοί, πολλοί από τους οποίους ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων