28/07/2022 27/10/2022 Περισσότεροι από 60 Ρουμάνοι και Ουκρανοί μαθητές συμμετείχαν στη 13η δημιουργική κατασκήνωση «Μαζί, ας γνωρίσουμε τις χριστιανικές μας αξίες», που διοργάνωσε η Επισκοπή Οράντεα μεταξύ 11-23 Ιουλίου, στην ξύλινη και ιστορική Ιερά Μονή Voevozi (Βοεβόζι). Της Σβετλάνα Λεβιτσκι Αυτή η δράση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Σχολική Επιθεώρηση της Κομητείας Μπιχόρ και το Δημαρχείο της...
28 Ιουλίου, 2022 - 19:26
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2022 - 17:19

Ρουμάνοι και Ουκρανοί μαθητές συμμετείχαν σε κατασκηνώσεις της εν Ρουμανία Ορθόδοξης Εκκλησίας

Διαδώστε:
Ρουμάνοι και Ουκρανοί μαθητές συμμετείχαν σε κατασκηνώσεις της εν Ρουμανία Ορθόδοξης Εκκλησίας

Περισσότεροι από 60 Ρουμάνοι και Ουκρανοί μαθητές συμμετείχαν στη 13η δημιουργική κατασκήνωση «Μαζί, ας γνωρίσουμε τις χριστιανικές μας αξίες», που διοργάνωσε η Επισκοπή Οράντεα μεταξύ 11-23 Ιουλίου, στην ξύλινη και ιστορική Ιερά Μονή Voevozi (Βοεβόζι).

Της Σβετλάνα Λεβιτσκι

Αυτή η δράση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Σχολική Επιθεώρηση της Κομητείας Μπιχόρ και το Δημαρχείο της Οράντεα.

Οι συμμετέχοντες ήταν μαθητές γυμνασίου από διαφορετικά σχολεία της Οράντεα, αλλά και μαθητές από την Ουκρανία.

«Σκοπός αυτών των κατασκηνώσεων είναι να προσφέρουν στα παιδιά και στους νέους μια χριστιανική, βιώσιμη και εκπαιδευτική απασχόληση για να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους», ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Επισκοπής.

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιλάμβανε συμμετοχή σε μοναστηριακές λειτουργίες, πεζοπορίες και διαγωνισμούς με θρησκευτικά θέματα, καθώς και εργαστήρια ζωγραφικής σε γυαλί.

Επίσης, τα μικρά συμμετείχαν σε ενημερωτικές συνεδρίες για τη διατροφή και τον αθλητισμό που πραγματοποίησε η Carmen Dinescu από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Οράντεα.

 

Φωτογραφία:  Επισκοπή Οράντεα

Με πληροφορίες από basilica (Andrei Ursulean)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων