28/03/2023 28/03/2023 Ο Μητροπολίτης Βανάτου κ.Ιωάννης δώρισε νέο σπίτι σε ηλικιωμένο Μετά από μια ποιμαντική επίσκεψη στο χωριό Grăniceri, ο Μητροπολίτης Βανάτου κ. Ιωάννης, του Πατριαρχείου Ρουμανίας βρέθηκε αντιμέτωπος με εικόνα που προκαλούσε θλίψη. Ένας ηλικιωμένος διαβίωνε κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Ο Ιεράρχης πήρε την πρωτοβουλία να χτίσει να επιπλώσει και να εξοπλίσει το σπίτι του ηλικιωμένου...
28 Μαρτίου, 2023 - 20:55
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2023 - 21:01

Σε 3 μέρες χτίσθηκε και εξοπλίσθηκε σπίτι ηλικιωμένου που ζούσε σε άθλιες συνθήκες

Διαδώστε:
Σε 3 μέρες χτίσθηκε και εξοπλίσθηκε σπίτι ηλικιωμένου που ζούσε σε άθλιες συνθήκες

Ο Μητροπολίτης Βανάτου κ.Ιωάννης δώρισε νέο σπίτι σε ηλικιωμένο

Μετά από μια ποιμαντική επίσκεψη στο χωριό Grăniceri, ο Μητροπολίτης Βανάτου κ. Ιωάννης, του Πατριαρχείου Ρουμανίας βρέθηκε αντιμέτωπος με εικόνα που προκαλούσε θλίψη. Ένας ηλικιωμένος διαβίωνε κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.

Ο Ιεράρχης πήρε την πρωτοβουλία να χτίσει να επιπλώσει και να εξοπλίσει το σπίτι του ηλικιωμένου ώστε να του προσφέρει η τοπική εκκλησία αξιοπρεπή διαβίωση.

Το νέο σπίτι χτίστηκε σε μόλις 3 μέρες, επιπλώθηκε και εξοπλίσθηκε προσφέρωντας στον ηλικιωμένο μια αξιοπρεπή ζωή. Ο ιεράρχης καταβάλλει επίσης ένα χρηματικό ποσό στο τοπικό παντοπωλείο όπου ο ηλικιωμένος μπορούσε να αγοράσει φαγητό κάθε εβδομάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Φροντίσαμε να του φέρουμε τα απαραίτητα έπιπλα, μια νέα εστία μαγειρέματος. Δεν έφυγα από τις εργασίες που γίνονταν στο σπίτι μέχρι που δαπίστωσα ότι όλα ήταν καλά», είπε ο Μητροπολίτης Ιωάννης στο Trinitas TV λέγοντας ότι κατά την πρώτη συνάντηση με τον ηλικιωμένο τον είδε κλαίει γοερά.

Ο Μητροπολίτης Βανάτου Ιωάννης κάνει πολλές φιλανθρωπικές πράξεις. Στις αρχές του χρόνου γιόρτασε τα γενέθλιά γευματίζοντας ωφελούμενους του κοινωνικού κέντρου για άστεγους στην Τιμισοάρα.

Πηγή: Basilica

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων