08/05/2020 08/05/2020 Από την ερχόμενη Κυριακή 10 Μαΐου θα μπορούν οι πιστοί να παραστούν στη Θεία Λειτουργία στη Μολδαβία, η οποία ωστόσο θα τελεστεί σε εξωτερικό χώρο και με συγκεκριμένους κανόνες. Όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη Βεσσαραβίας του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, οι αρχές της Δημοκρατίας της Μολδαβίας επιτρέπουν από τις 10 Μαίου τη συμμετοχή των πιστών στις Ιερές...
08 Μαΐου, 2020 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2020 - 9:21

Σε εξωτερικό χώρο οι Λειτουργίες στη Μολδαβία

Διαδώστε:
Σε εξωτερικό χώρο οι Λειτουργίες στη Μολδαβία

Από την ερχόμενη Κυριακή 10 Μαΐου θα μπορούν οι πιστοί να παραστούν στη Θεία Λειτουργία στη Μολδαβία, η οποία ωστόσο θα τελεστεί σε εξωτερικό χώρο και με συγκεκριμένους κανόνες.

Όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη Βεσσαραβίας του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, οι αρχές της Δημοκρατίας της Μολδαβίας επιτρέπουν από τις 10 Μαίου τη συμμετοχή των πιστών στις Ιερές Ακολουθίες και τη Θεία Λειτουργία.
Αυτές θα τελούνται σε εξωτερικό χώρο κοντά στον ναό, με σεβασμό την τήρηση της απόστασης των δύο μέτρων μεταξύ των συμμετεχόντων.
Ορίζονται επίσης υπεύθυνοι σε κάθε ενορία για τη διασφάλιση τήρησης των μέτρων.
Οι πιστοί καλούνται να φορούν μάσκες και προστατευτικά γάντια και εάν έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό, βρίσκονται σε καραντίνα ή έχουν κάποια συμπτώματα, ζητείται να επικοινωνήσουν με τον οικογενειακό γιατρό και να αποφύγουν την συμμετοχή τους, αλλά να συνεχίσουν να προσεύχονται από τα σπίτια τους.
Οι χώροι λατρείας θα είναι ανοιχτοί καθημερινά στους πιστούς καθ ‘όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, έτσι ώστε οι ιερείς να μπορούν να ανταποκριθούν στα αιτήματα των πιστών σχετικά με την εξομολόγηση και την Θεία Κοινωνία, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός το Σάββατο και την Κυριακή .
Ο Μητροπολίτης Βεσσαραβίας κ. Πέτρος προτρέπει τους πιστούς να συνεχίσουν τις προσευχές τους για να σταματήσει η πανδημία, να θεραπευτούν οι ασθενείς και να ενισχυθεί η πνευματική υγεία των ανθρώπων.
Προσθέτει ότι η χαλάρωση των περιορισμών οφείλεται στην κοινή προσπάθεια πρόληψης, καταπολέμησης και αντιμετώπισης αυτού του ιού, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει ακόμα να υπάρξει εφησυχασμός.
“Είμαστε όλοι κοντά στο τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αλλά ο κίνδυνος μόλυνσης εξακολουθεί να υπάρχει μεταξύ μας. Ας δράσουμε προληπτικά για να αποφύγουμε νέα κρούσματα» υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων