09/01/2023 09/01/2023 Η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας αποφάσισε την ανακήρυξη του 2023 ως Έτος Μνήμης της Ποιμαντικής Φροντίδας των Ηλικιωμένων και Έτους Μνήμης των Εκκλησιαστικών Υμνογράφων και Τραγουδιστών (Ψαλτών). Την πρωτοβουλία έλαβε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, υπογραμμίζοντας ότι κύριο κίνητρο είναι να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην ποιμαντική φροντίδα των ηλικιωμένων στο σημερινό πλαίσιο...
09 Ιανουαρίου, 2023 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2023 - 14:52

Σε ηλικιωμένους και ιεροψάλτες αφιερώνει το 2023 το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Διαδώστε:
Σε ηλικιωμένους και ιεροψάλτες αφιερώνει το 2023 το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας αποφάσισε την ανακήρυξη του 2023 ως Έτος Μνήμης της Ποιμαντικής Φροντίδας των Ηλικιωμένων και Έτους Μνήμης των Εκκλησιαστικών Υμνογράφων και Τραγουδιστών (Ψαλτών).

Την πρωτοβουλία έλαβε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, υπογραμμίζοντας ότι κύριο κίνητρο είναι να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην ποιμαντική φροντίδα των ηλικιωμένων στο σημερινό πλαίσιο μιας κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από τον ατομικισμό και την εκκοσμίκευση.

Στόχος είναι να ενταθεί η συμμετοχή των ηλικιωμένων στη ζωή της Εκκλησίας και παράλληλα να ευαισθητοποιηθούν οι οικογένειες και η κοινωνία στη στήριξή συμμετοχή της οικογένειας, της Εκκλησίας και της κοινωνίας στη στήριξή τους με φιλανθρωπικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Επίσης, το 2023 θα είναι αφιερωμένο και στους ιεροψάλτες. Σκοπός είναι να τιμηθούν οι δημιουργοί και οι εκτελεστές της εκκλησιαστικής μουσικής ως εύγλωττα παραδείγματα της καλλιέργειας αυτής, η οποία υποστηρίζει την προσευχή και εντείνει τη λειτουργική ζωή των εκκλησιαστικών κοινοτήτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων