22/06/2020 22/06/2020 Τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Γρηγορίου του Διδασκάλου του Βατοπαιδινού, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου και την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας μετέφεραν σε μια ιστορική πομπή το Σάββατο στην Ρουμανία. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που τα Ιερά Λείψανα του μεγάλου ιεράρχη βγήκαν από την Ιερά Μονή που φυλάσσονται.  Η πομπή, η οποία ονομάστηκε “Ταξιδιώτες με...
22 Ιουνίου, 2020 - 16:49
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2020 - 17:50

Σε ιστορική πομπή τα Ι. Λείψανα του Αγίου Γρηγορίου του Διδασκάλου

Διαδώστε:
Σε ιστορική πομπή τα Ι. Λείψανα του Αγίου Γρηγορίου του Διδασκάλου

Τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Γρηγορίου του Διδασκάλου του Βατοπαιδινού, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου και την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας μετέφεραν σε μια ιστορική πομπή το Σάββατο στην Ρουμανία. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που τα Ιερά Λείψανα του μεγάλου ιεράρχη βγήκαν από την Ιερά Μονή που φυλάσσονται. 

Η πομπή, η οποία ονομάστηκε “Ταξιδιώτες με τους Αγίους και τον Χριστό” κάλυψε 162 χιλιόμετρα με στάσεις σε 17 τοποθεσίες της χώρας. Ένας από τους ιερείς που παραβρέθηκαν στην πομπή δήλωσε “Φέτος, οι άνθρωποι περνούν μια περίοδο δοκιμασίας. Με τη βοήθεια του Θεού, σήμερα διεξάγουμε αυτήν την ιστορική πομπή, με την ελπίδα ότι, μέσω της μεσολάβησης του Αγίου Ιεράρχη Γρηγορίου του Διδασκάλου οι άνθρωποι θα θεραπευθούν από τις ασθένειες”.

Στις στάσεις που έκανε η πομπή έγιναν προσευχές με τους ιερείς να ζητάνε την λύτρωση από την επιδημία αλλά και γόνιμες βροχές στην περιοχή. Ακόμα ζητούσαν οι ιερείς την ευλογία του Αγίου Γρηγορίου για να φωτίσει τους νέους στις εξετάσεις που δίνουν.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Άγιος Γρηγόριος έλαβε τον τίτλο “Διδάσκαλος”. Ίδρυσε θεολογικές σχολές και όταν κοιμήθηκε η μόνη περιουσία που βρέθηκε στο κελί του ήταν βιβλία τα οποία τα άφησε στους νέους που ήθελαν να διαβάσουν και να μάθουν από αυτά. Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής που φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανα τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που τα Ιερά Λείψανα βγαίνουν από τη μονή ενώ και η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας έχει βρεθεί σε μια σύντομη πομπή πριν από 15 περίπου χρόνια, όταν υπήρχε φοβερή ξηρασία.

“Την πήραμε έξω από την Εκκλησία και κάναμε μια λιτανεία μετά τη Θεία Λειτουργία και επιστρέψαμε. Με τις προσευχές του κόσμου και την Ιερή Λιτανεία μετά από μερικές ώρες έβρεχε” τόνισε ο Αρχιμανδρίτης και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων