27/03/2023 27/03/2023 Στην επετειακή συνεδρίαση του Ρουμανικού Κοινοβουλίου η οποία ήταν αφιερωμένη στη συμπλήρωση στην Εκατονταετηρίδα του Συντάγματος της Ρουμανίας, συμμετείχε το πρωί της Δευτέρας, 27 Μαρτίου 2023, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές στην ιστορία της χώρας οι οποίες επέφεραν αλλαγές και νομοθετικές...
27 Μαρτίου, 2023 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2023 - 14:52

Σε πανηγυρική συνεδρίαση του Ρουμανικού Κοινοβουλίου ο Πατριάρχης Δανιήλ

Διαδώστε:
Σε πανηγυρική συνεδρίαση του Ρουμανικού Κοινοβουλίου ο Πατριάρχης Δανιήλ

Στην επετειακή συνεδρίαση του Ρουμανικού Κοινοβουλίου η οποία ήταν αφιερωμένη στη συμπλήρωση στην Εκατονταετηρίδα του Συντάγματος της Ρουμανίας, συμμετείχε το πρωί της Δευτέρας, 27 Μαρτίου 2023, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές στην ιστορία της χώρας οι οποίες επέφεραν αλλαγές και νομοθετικές ρυθμίσεις και για την Ορθόδοξη Εκκλησία στη Ρουμανία. “Η ενοποίηση της Ρουμανίας το 1918 και η διεθνής αναγνώριση οδήγησε στην υιοθέτηση ενός νέου συντάγματος το 1923 και στην ανύψωση της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε Πατριαρχείο το 1925”, ανέφερε.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στα σημαντικά σημεία του Συντάγματος του 1923 τα οποία αφορούσαν την Εκκλησία.

Στο τέλος της ομιλία του ο Πατριάρχης Ρουμανίας ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την άρτια οργάνωση και ευχήθηκε όπως η ενότητα του ρουμανικού συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων