15/06/2021 15/06/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Σε πλήρη εξέλιξη είναι η εκστρατεία αιμοδοσίας με την ονομασία “Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή” που διοργανώνει το Πατριαρχείο Ρουμανίας. Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, διοργανώθηκε νέα δράση αιμοδοσίας στο Βουκουρέστι. Την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, ανήμερα της ημέρας κατά την οποία...
15 Ιουνίου, 2021 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2021 - 10:29

Σε εξέλιξη η εκστρατεία αιμοδοσίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας

Διαδώστε:
Σε εξέλιξη η εκστρατεία αιμοδοσίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η εκστρατεία αιμοδοσίας με την ονομασία “Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή” που διοργανώνει το Πατριαρχείο Ρουμανίας. Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, διοργανώθηκε νέα δράση αιμοδοσίας στο Βουκουρέστι.

Την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, ανήμερα της ημέρας κατά την οποία τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και η βοήθεια που προσφέρει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο του, μέλη του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της Ρουμανίας συμμετείχαν στην σχετική δράση που διοργανώθηκε στο Κέντρο Μετάγγισης Αίματος “Νικολάε Νεστορέσκου”, ανταποκρινόμενοι με αυτόν τον τρόπο στο κάλεσμα της Εκκλησίας και στηρίζοντας παράλληλα με το παράδειγμά τους την εθελοντική αιμοδοσία.

Στην αιμοδοσία παρέστη εκ μέρους του Πατριαρχείου Ρουμανίας ο Αρχιμανδρίτης Κυπριανός Γκραντινάρου, συντονιστής των εθελοντών από το Παρεκκλήσι του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Έθνους, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη και στην συμβολή της Εκκλησίας στη συγκέντρωση αίματος.

“Αυτή την ημέρα, το Πατριαρχείο Ρουμανίας, το οποίο είναι επίσης ο εμπνευστής της εκστρατείας “Δώσε αίμα! Σώσε μια ζωή!” κατάφερε να φέρει μαζί πολλούς κρατικούς φορείς για την πραγματοποίηση αυτής της ωραίας αιμοδοσίας. Ως γνωστό, ένας δότης μπορεί να σώσει τρεις ζωές. Η ανάγκη για αίμα στα νοσοκομεία μας είναι κρίσιμης σημασίας, διότι υπάρχουν πολλοί ασθενείς και ορισμένες ασθένειες απαιτούν μεγάλες ποσότητες αίματος. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ρουμανικής κοινωνίας ως Εκκλησία, όντας παρούσα όπου υπάρχει χαρά και πόνος. Η Εκκλησία είναι παρούσα σε όλες τις δομές της κοινωνίας, διότι όλοι είμαστε μέρος της. Μέσω του προσωπικού παραδείγματος, παρακινούμε τους γύρω μας να βοηθήσουν με τη σειρά τους, γνωρίζοντας ότι η δωρεά αίματος είναι σαν την ενέργεια του καλού Σαμαρείτη που δεν άφησε τον πληγωμένο”, επισήμανε ο Αρχιμανδρίτης Κυπριανός Γκραντινάρου.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του Κέντρου Μετάγγισης Αίματος Μαρία Κριστίνα Ρανέττι, πάνω από 50 δότες συμμετείχαν στην αιμοδοσία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “είναι μια ιδιαίτερη μέρα για το Κέντρο Μετάγγισης Αίματος” και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε:
“Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες στη σημερινή δράση και τους καλούμε να δίνουν τακτικά αίμα. Το αίμα είναι το μόνο φάρμακο που δεν βρίσκεται στα φαρμακεία, αλλά μπορεί να δοθεί με ελεύθερη συνταγή μέσω μιας ανθρώπινης κίνησης. Οι εθελοντές από το Παρεκκλήσι του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Έθνους συνόδευαν τους δότες που ήθελαν να πάρουν μέρος στη δράση σήμερα. Είμαστε ενθουσιασμένοι από αυτή τη γόνιμη συνεργασία μεταξύ του κέντρου μας και των εκπροσώπων του Πατριαρχείου Ρουμανίας, μια συνεργασία που ξεκίνησε πριν από χρόνια και στηρίζει πολλούς ασθενείς με ανάγκες μετάγγισης που νοσηλεύονται σε στρατιωτικά και πολιτικά νοσοκομεία”.

Να σημειωθεί ότι η εκστρατεία αιμοδοσίας με την ονομασία «Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή!» ξεκίνησε το 2013 με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Συνολικά, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 20.000 λίτρα αίματος από περισσότερους από 35.000 εθελοντές.

Στην Ρουμανία, λιγότερο από το 2% του πληθυσμού προσφέρει αίμα, σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 10%.

 

 

 

Φωτογραφίες: ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων