21/06/2019 21/06/2019 Eκπρόσωποι της Εκκλησίας, αξιωματούχοι του Υπουργείου Υγείας της Ρουμανίας, ιερείς, γιατροί και φαρμακοποιοί συγκεντρώθηκαν σήμερα Παρασκευή στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βουκουρέστι σε αναζήτηση κοινών λύσεων για την σωματική και πνευματική υγεία της ρουμανικής επαρχίας. Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ κήρυξε την έναρξη των εργασιών με την εξής επισήμανση: “να αγαπάμε τους άλλους, να κατανοούμε και...
21 Ιουνίου, 2019 - 14:27
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2019 - 17:05

Σε προγράμματα υγείας “επενδύει” το Πατρ. Ρουμανίας

Διαδώστε:
Σε προγράμματα υγείας “επενδύει” το Πατρ. Ρουμανίας

Eκπρόσωποι της Εκκλησίας, αξιωματούχοι του Υπουργείου Υγείας της Ρουμανίας, ιερείς, γιατροί και φαρμακοποιοί συγκεντρώθηκαν σήμερα Παρασκευή στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βουκουρέστι σε αναζήτηση κοινών λύσεων για την σωματική και πνευματική υγεία της ρουμανικής επαρχίας.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ κήρυξε την έναρξη των εργασιών με την εξής επισήμανση: “να αγαπάμε τους άλλους, να κατανοούμε και να συμμετέχουμε στην επίλυση των προβλημάτων τους».  Ο Πατριάρχης χαρακτήρισε τις φιλανθρωπικές πράξεις ως “την πιο κατάλληλη απάντηση στην αγάπη του Θεού”

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις συνεργασίες που έχει η Εκκλησία με διάφορους κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς φορείς για την στήριξη της επαρχίας στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

«Στη σημερινή κοινωνία, το φιλανθρωπικό έργο της της Εκκλησίας εκπληρώνεται σε διάφορα επίπεδα: την παρουσία των ιερέων σε νοσοκομεία και ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας, στην ίδρυση και διατήρηση θεσμών κοινωνικής και ιατρικής φροντίδας (κοινωνικο-ιατρικά κέντρα, πολυκλινικές , κλινικές, ιατρεία, φαρμακεία), και με την λειτουργία προγραμμάτων με τη συμμετοχή ιερέων, γιατρών και φαρμακοποιών” δήλωσε ο Πατριάρχης.

Υπογράμμισε, ότι η Εκκλησία μας προσπαθεί να είναι ενεργός και ωφέλιμη για την κοινωνία, ιδίως εκεί όπου υπάρχει μια οξεία ανάγκη και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προγράμματα «Υγεία για τα χωριά», «Πρόληψη και εκπαίδευση για την υγεία» “Πρόληψη και έγκαιρη ανίχνευση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας” και “Δώστε αίμα! Σώστε μια ζωή!”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων