27/01/2024 21/02/2024 Διεπιστημονικό σεμινάριο ποιμαντικής εκπαίδευσης διοργάνωσε το Κοινωνικό-Φιλανθρωπικό και Ιεραποστολικό Τμήμα της Αρχιεπισκοπής Ρώμαν και Μπακάου το διήμερο 23-24 Ιανουαρίου 2024, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενημέρωση και επικοινωνία με στόχο τη θεραπεία». Κατά το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο, οι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής διδάχθηκαν για τις ιατρικές, ψυχολογικές, κοινωνικές, θεολογικές και νομικές πτυχές της διακονίας των ατόμων με...
27 Ιανουαρίου, 2024 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2024 - 0:50

Σεμινάριο ιερέων με θέμα τη διακονία των ΑμεΑ στην Αρχιεπισκοπή Ρώμαν και Μπακάου

Διαδώστε:
Σεμινάριο ιερέων με θέμα τη διακονία των ΑμεΑ στην Αρχιεπισκοπή Ρώμαν και Μπακάου

Διεπιστημονικό σεμινάριο ποιμαντικής εκπαίδευσης διοργάνωσε το Κοινωνικό-Φιλανθρωπικό και Ιεραποστολικό Τμήμα της Αρχιεπισκοπής Ρώμαν και Μπακάου το διήμερο 23-24 Ιανουαρίου 2024, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενημέρωση και επικοινωνία με στόχο τη θεραπεία».

Κατά το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο, οι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής διδάχθηκαν για τις ιατρικές, ψυχολογικές, κοινωνικές, θεολογικές και νομικές πτυχές της διακονίας των ατόμων με αναπηρία.

Ο π. Dan Alexandru Antoce τόνισε τη σημασία της διαρκούς εκπαίδευσης των κληρικών ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην ενορία τους.

Ο π. Δρ. Ιλαρίων Mâța, σύμβουλος του Κοινωνικού-Φιλανθρωπικού Τομέα της Αρχιεπισκοπής, έθεσε το θέμα των αναπηριών σε θεολογικό πλαίσιο, φέρνοντας παραδείγματα από την Αγία Γραφή, από το έργο των Αγίων Πατέρων και από τη ζωή της Εκκλησίας.

Η μοναχή Miriam Dascălu, ψυχογλωσσολόγος με διδακτορικό στον αυτισμό και εκπαιδεύτρια ατόμων με αναπηρία, συζήτησε με τους κληρικούς για τις περιπτώσεις της διακονίας των ατόμων με αναπηρία στις ενορίες τους και για το ζήτημα της κρατικής υποστήριξης σε αυτές τις περιπτώσεις.

Επίσης στο πλαίσιο του επιμορφωτικού σεμιναρίου, οι κληρικοί παρακολούθησαν βίντεο αναφορικά με τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.

Το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο ολοκληρώθηκε με μια σύντομη αξιολόγηση των γνώσεων που αποκόμισαν οι κληρικοί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων