20/06/2023 20/06/2023 Η Φιλανθρωπική Ομοσπονδία του Πατριαρχείου Ρουμανίας μαζί με την Αρχιεπισκοπή Άλμπα Ιούλια διοργάνωσαν ένα επαγγελματικό σεμινάριο κατάρτισης στον τομέα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στο Τίργκου Μούρες, στη γεωγραφική περιοχή της Τρανσυλβανίας. Το μάθημα παρακολούθησαν 20 άτομα από την κομητεία Μούρες, ιερείς, ειδικοί στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και ψυχολογίας και βοηθοί ιατρών....
20 Ιουνίου, 2023 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2023 - 21:19

Σεμινάριο για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από τη Φιλανθρωπική Ομοσπονδία του Πατριαρχείου Ρουμανίας

Διαδώστε:
Σεμινάριο για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από τη Φιλανθρωπική Ομοσπονδία του Πατριαρχείου Ρουμανίας

Η Φιλανθρωπική Ομοσπονδία του Πατριαρχείου Ρουμανίας μαζί με την Αρχιεπισκοπή Άλμπα Ιούλια διοργάνωσαν ένα επαγγελματικό σεμινάριο κατάρτισης στον τομέα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στο Τίργκου Μούρες, στη γεωγραφική περιοχή της Τρανσυλβανίας.

Το μάθημα παρακολούθησαν 20 άτομα από την κομητεία Μούρες, ιερείς, ειδικοί στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και ψυχολογίας και βοηθοί ιατρών.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και υποστηρίχθηκε από την κ. Nicoleta Bobe από την Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης των Ναρκωτικών (ANA) η οποία εξέθεσε τις βασικές πτυχές που σχετίζονται με τις εξαρτήσεις, όπως τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και την ψηφιακή τεχνολογία.

Οι εκπαιδευόμενοι απέκτησαν συγκεκριμένες δεξιότητες και ικανότητες όπως η διατήρηση της ακεραιότητας και της ασφάλειας των δικαιούχων, ο σχεδιασμός δραστηριοτήτων, η επικοινωνία με τους δικαιούχους, η συμμετοχή σε διεπιστημονική ομάδα, η διαχείριση πράξεων και εγγράφων των δικαιούχων, η πρόληψη και ενημέρωση των νέων και των ενηλίκων σχετικά με το πρόβλημα του εθισμού, η παροχή συμβουλών στα άτομα που επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από τον εθισμό, η καθοδήγηση του ασθενούς στην καθιέρωση θεραπείας και η παρακολούθηση του ασθενούς κατά τη διάρκεια της απεξάρτησης και μετά τη θεραπεία.

Ο π. Ion Ciprian Ioniță, πατριαρχικός σύμβουλος και συντονιστής του κοινωνικού-φιλανθρωπικού τομέα του Πατριαρχείου Ρουμανίας, η κ. Olivia Nicoleta Bîrdici, συντονίστρια προγράμματος στη Φιλανθρωπική Ομοσπονδία παρευρέθησαν στα εγκαίνια του μαθήματος.

Το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο «Συμβουλευτική στον τομέα των εξαρτήσεων», είναι εξουσιοδοτημένο από την Εθνική Αρχή απόκτησης Προσόντων και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2023. Το πιστοποιητικό που αποκτήθηκε είναι αναγνωρισμένο σε εθνικό επίπεδο, με εξουσιοδότηση από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: basilica.ro (Alexandru Boboc )

Φωτογραφία: Αρχιεπισκοπή Άλμπα Ιούλια

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων