20/06/2020 20/06/2020 H εκστρατεία “Ας δώσουμε την ελπίδα πίσω και στους δύο” συγκεντρώνει χρήματα για την κατασκευή ενός σύγχρονου κέντρου υποστήριξης στην κρίση της εγκυμοσύνης στη Ρουμανία. Το κέντρο που θα ονομάζεται “Η Αγία Ελένη” θα έχει την υποστήριξη του Συλλόγου που υποστηρίζει έγκυες γυναίκες και οικογένειες αλλά και του Συμβουλευτικού Κέντρου “Η Αγία Αλεξάνδρα η αυτοκράτειρα”....
20 Ιουνίου, 2020 - 9:55
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2020 - 13:43

“Σώζουμε παιδιά και χτίζουμε μια Ρουμανία υπέρ της ζωής”

Διαδώστε:
“Σώζουμε παιδιά και χτίζουμε μια Ρουμανία υπέρ της ζωής”

H εκστρατεία “Ας δώσουμε την ελπίδα πίσω και στους δύο” συγκεντρώνει χρήματα για την κατασκευή ενός σύγχρονου κέντρου υποστήριξης στην κρίση της εγκυμοσύνης στη Ρουμανία. Το κέντρο που θα ονομάζεται “Η Αγία Ελένη” θα έχει την υποστήριξη του Συλλόγου που υποστηρίζει έγκυες γυναίκες και οικογένειες αλλά και του Συμβουλευτικού Κέντρου “Η Αγία Αλεξάνδρα η αυτοκράτειρα”.

Η εκστρατεία έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής τα μισά από τα χρήματα που χρειάζεται ενώ η διευθύντρια του Συμβουλευτικού Κέντρου δήλωσε ότι τα αιτήματα για υποστήριξη από έγκυες γυναίκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού αυξήθηκαν δραματικά, μιας και πολλές θέσεις εργασίας χάθηκαν και σαν  αποτέλεσμα το Κέντρο λειτουργούσε στο 143% των δυνάμεων του.

Παράλληλα με τη συγκέντρωση χρημάτων, καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για τα εγκαίνια του νέου κέντρου στις 16 Αυγούστου 2020, τη γιορτή των Αγίων Μαρτύρων του Brâncoveni της Ρουμανίας, τους πνευματικούς προστάτες της εμβρυακής ζωής.

Ο λειτουργικός χώρος έχει ήδη βρεθεί και τακτοποιείται σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις για τα διαπιστευμένα κοινωνικά κέντρα. Ο κοινωνικός λειτουργός προσλήφθηκε και προετοιμάστηκε μέρος της τεκμηρίωσης που απαιτείται για τη διαπίστευση.

Γιατί το νέο κέντρο έχει την Αγία Ελένη ως προστάτη της

Η υπεύθυνη του κέντρου λέει ότι το όνομα του νέου κέντρου επιλέχθηκε επειδή η ζωή της Αγίας Ελένης είναι εντυπωσιακή και υποδειγματική, έχοντας σημαντική συμβολή στη διαμόρφωση του παιδιού της, του Αγίου Αυτοκράτορα του Μεγάλου Κωνσταντίνου που σηματοδότησε την ιστορία της Ευρώπης και του ορθόδοξου κόσμου.

«Ο Μέγας Άγιος Κωνσταντίνος, γιος της Αγίας Ελένης, είναι επίσης γνωστός για τις πράξεις υποστήριξής του σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ειδικά γυναίκες και παιδιά, και για την δικαιοσύνη στην κοινωνία. Σε όλα αυτά υποστηρίχθηκε άμεσα από τη μητέρα του», γράφει η διευθύντρια του Κέντρου στο blog «Η Αγία Αλεξάνδρα η αυτοκράτειρα».

Το νέο κέντρο θα παρέχει βραχυπρόθεσμη υποστήριξη. Οι γυναίκες που καλούν την τηλεφωνική γραμμή του κέντρου θα λάβουν πληροφορίες, συμβουλές προσωπικής ανάπτυξης και συμπεριφορές σε περίπτωση κινδύνου, θα λάβουν υπηρεσίες καθοδήγησης από ειδικούς που θα τις βοηθήσουν να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητες ή να ξεπεράσουν διάφορα προβλήματα.

Ακόμα το κέντρο θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη γέννηση, το θηλασμό και τη φροντίδα των παιδιών, ένα κιτ και προϊόντα παιδικής φροντίδας για τους πρώτους 3 μήνες μετά τη γέννηση, τη συμμετοχή σε ομάδα υποστήριξης και ακόμη και συνεδρίες ψυχολογικής θεραπείας για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, της  κακοποίησης ή κάποιου τραύματος.

Το μηνιαίο κόστος λειτουργίας είναι 21.380 λέι και η καμπάνια στοχεύει να αυξήσει 100.000 λέι για να εξασφαλίσει τη λειτουργία έως τις 31 Οκτωβρίου 2020.

“Σώζουμε παιδιά και χτίζουμε μια Ρουμανία υπέρ της ζωής”

“Όταν αποφασίσαμε να ιδρύσουμε το Κέντρο της Αγίας Ελένης, γνωρίζαμε ότι η πανδημία προκάλεσε οικονομική κρίση που επηρέασε πολλούς ανθρώπους. Και ότι αυτή η κρίση θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο στη διασφάλιση της χρηματοδότησης του κέντρου», γράφει η διευθύντρια. Ωστόσο, προσθέτει, «για μια γυναίκα κατά την εγκυμοσύνη, η υποστήριξη είναι “τώρα ή ποτέ” έτσι προχωρούμε μπροστά».

Από την εμπειρία στο Κέντρο της Αγίας Αλεξάνδρας, γνωρίζει ότι το 95% των γυναικών που λαμβάνουν υποστήριξη επιλέγουν τη ζωή για τα αγέννητα παιδιά τους. Το να γνωρίζεις ότι σώζεις αθώες ζωές είναι το ισχυρότερο κίνητρο.

Και θα υπήρχε ένας άλλος λόγος: η επιθυμία να οικοδομήσουμε κάτι ευχάριστο στον Θεό και προς όφελος της χώρας. Στις ΗΠΑ, υπάρχουν περίπου 2.800 κέντρα υποστήριξης στην κρίση της εγκυμοσύνης, δηλαδή ένα στους περίπου 115.000 Αμερικανούς. Χρηματοδοτούνται κυρίως από δωρεές και χορηγίες. Στη Ρουμανία υπάρχουν μόνο 13 κέντρα, δηλαδή ένα στους 1.500.000 Ρουμάνους.

“Δεν πιστεύουμε ότι οι Ρουμάνοι νοιάζονται 13 φορές λιγότερο για τις γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη από ότι οι Αμερικανοί, αλλά πιστεύουμε ότι στο μέλλον, με την υποστήριξη εκείνων που αγαπούν το καλό, θα δημιουργηθούν νέα κέντρα υποστήριξης στη Ρουμανία”, τόνισε η διευθύντρια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων