01/03/2022 01/03/2022 Τους 15 τόνους προϊόντων που συγκέντρωσε η Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας και Ραουντίου την Κυριακή, μετά την έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στον ουκρανικό λαό, μοιράζει ήδη στους πρόσφυγες που έχουν φθάσει στα σύνορα με τη Ρουμανία και περιμένουν να μπουν στη χώρα μέσω του τελωνείου Σιρέτ το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του ουκρανικού κράτους. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Η...
01 Μαρτίου, 2022 - 19:49
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2022 - 19:54

Στα χέρια των Ουκρανών η ανθρωπιστική βοήθεια από την Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας

Διαδώστε:
Στα χέρια των Ουκρανών η ανθρωπιστική βοήθεια από την Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας

Τους 15 τόνους προϊόντων που συγκέντρωσε η Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας και Ραουντίου την Κυριακή, μετά την έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στον ουκρανικό λαό, μοιράζει ήδη στους πρόσφυγες που έχουν φθάσει στα σύνορα με τη Ρουμανία και περιμένουν να μπουν στη χώρα μέσω του τελωνείου Σιρέτ το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του ουκρανικού κράτους.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Η δραστηριότητα οργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια της Σουτσεάβας, το Νομαρχιακό Συμβούλιο, την επιθεώρηση της κομητείας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και τη συνοριακή αστυνομία.

Η βοήθεια συνίσταται σε νερό, τρόφιμα (κονσερβοποιημένα τρόφιμα, ψωμί, γάλα σε σκόνη, φρούτα και παιδικές τροφές), προϊόντα υγιεινής (πάνες, μαντηλάκια, απολυμαντικά, απορρυπαντικά) και άλλα αγαθά, όπως κουβέρτες, ιατρικά κιτ, φάρμακα, φακούς, μπουκάλια, πιπίλες και παιχνίδια.

Τα πακέτα φτιάχτηκαν με τη βοήθεια των πιστών, των ενοριών και των μοναστηριών της Μητρόπολης, καθώς και άλλων ευεργετών. Οι 15 τόνοι βοήθειας μεταφέρθηκαν στο τελωνείο Siret με 7 μικρά λεωφορεία. Τα προϊόντα αποθηκεύτηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο μεταφοράς, που βρίσκεται στο ουκρανικό τελωνείο Porubne.

Ταυτόχρονα, οι εθελοντές της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβας και Ραουντίου προσέφεραν βοήθεια και υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στους πρόσφυγες, που είχαν περάσει από το τελωνειακό σημείο στη Ρουμανία, καθώς και σε εκείνους στο σιδηροδρομικό σταθμό Burdujeni στη Σουτσεάβα.

Οι εθελοντές της Αρχιεπισκοπής βρίσκονται συνεχώς, σε 8ωρες βάρδιες, σε κάθε Κέντρο Υποστήριξης, μεταξύ των οποίων υπάρχει τουλάχιστον ένας Ουκρανός ομιλητής.

Στο πλαίσιο της κρίσης στην Ουκρανία, η Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας και Ραουντίου διοργάνωσε εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την υποστήριξη των προσφύγων από τη γειτονική χώρα. Όσοι θέλουν να στηρίξουν τις προσπάθειες για να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους μπορούν να το κάνουν με δωρεές στους λογαριασμούς της Αρχιεπισκοπής, με την αναφορά “υποστήριξη προσφύγων Ουκρανία”.

Οι εισφορές γίνονται:

σε LEI εδώ: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014,

σε EURO εδώ: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων