14/07/2019 14/07/2019 “Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται μόνοι τους. Είτε στο σπίτι τους είτε στο κρεβάτι του πόνου σε κάποιο νοσοκομείο, πολλές φορές ίσως και δίπλα μας” ανέφερε στο σημερινό του κήρυγμα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Ο Μακαριώτατος επικεντρώθηκε στο ζήτημα της μοναξιάς και στους τρόπους που η Εκκλησία μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να...
14 Ιουλίου, 2019 - 14:34

Στη μοναξιά των ανθρώπων αναφέρθηκε ο Πατρ. Ρουμανίας

Διαδώστε:
Στη μοναξιά των ανθρώπων αναφέρθηκε ο Πατρ. Ρουμανίας

“Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται μόνοι τους. Είτε στο σπίτι τους είτε στο κρεβάτι του πόνου σε κάποιο νοσοκομείο, πολλές φορές ίσως και δίπλα μας” ανέφερε στο σημερινό του κήρυγμα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Ο Μακαριώτατος επικεντρώθηκε στο ζήτημα της μοναξιάς και στους τρόπους που η Εκκλησία μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να βγει από το αδιέξοδο αυτό. Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες οι μοναξιά τείνει να λάβει τις διαστάσεις μιας παγκόσμιας επιδημίας, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν μόνοι τους είναι τεράστιος. Υπολογίζεται ότι μόνο το 2015 1.500.000 άνθρωποι παγκοσμίως, στη πλειονότητα τους ηλικιωμένοι πέθαναν μόνοι τους.

Ο Πατριάρχης της Ρουμανίας κάλεσε τους πιστούς να μην περιορίζονται στις προσευχές τους μόνο στους κοντινούς τους ανθρώπους, αλλά αφιερώνουν λίγο χρόνο προσευχής και γι’ αυτούς που ζούνε μόνοι τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων