03/08/2021 03/08/2021 Στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Αγιάσο Λέσβου ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τουλσέας κ. Βησσαρίων από το Πατριαρχείο Ρουμανίας την Κυριακή 1 Αυγούστου. Συμπροσευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος. Ο Ιερός Ναός χρονολογείται από την μεταβυζαντινή εποχή. Ο Ρουμάνος Ιεράρχης πρόσφερε στον επιχώριο Μητροπολίτη τον επετειακό τόμο για τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ που...
03 Αυγούστου, 2021 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2021 - 13:08

Στην Αγιάσο Λέσβου ο Επίσκοπος Τουλσέας κ. Βησσαρίων

Διαδώστε:
Στην Αγιάσο Λέσβου ο Επίσκοπος Τουλσέας κ. Βησσαρίων

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Αγιάσο Λέσβου ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τουλσέας κ. Βησσαρίων από το Πατριαρχείο Ρουμανίας την Κυριακή 1 Αυγούστου. Συμπροσευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος. Ο Ιερός Ναός χρονολογείται από την μεταβυζαντινή εποχή.

Ο Ρουμάνος Ιεράρχης πρόσφερε στον επιχώριο Μητροπολίτη τον επετειακό τόμο για τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ που κυκλοφόρησε με αφορμή τα 70 έτη από τη γέννησή του.

Ο Επίσκοπος Τουλσέας ξεναγήθηκε στον Ναό στον οποίο θησαυρίζονται δωρεές Ρουμάνων βοεβόδων όπως ένα μεγάλο χρυσό κερί από τον ηγεμόνα Γρηγόριο Ghika. Ακολούθως προσκύνησε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας η οποία σύμφωνα με την παράδοση έχει αγιογραφηθεί από τον Άγιο Απόστολο Λουκά.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων