30/12/2019 30/12/2019 “Η Αίγυπτος γίνεται τόπος καταφυγής για τον μικρό Ιησού. Μέσα από την παρουσία του στην Αίγυπτο ο Χριστός μετατρέπει την κατάρα σε ευλογία, προσκαλώντας έτσι όλους τους λαούς σε σωτηρία” τόνισε στο χθεσινό του κήρυγμα ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Μονή Σαμουρτσέστιστι. Σε άλλο σημείο της ομιλίας...
30 Δεκεμβρίου, 2019 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2019 - 11:17

Την αξία του μοναχισμού τόνισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας

Διαδώστε:
Την αξία του μοναχισμού τόνισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας

“Η Αίγυπτος γίνεται τόπος καταφυγής για τον μικρό Ιησού. Μέσα από την παρουσία του στην Αίγυπτο ο Χριστός μετατρέπει την κατάρα σε ευλογία, προσκαλώντας έτσι όλους τους λαούς σε σωτηρία” τόνισε στο χθεσινό του κήρυγμα ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Μονή Σαμουρτσέστιστι.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ανάπτυξης του μοναχισμού στην Αίγυπτο.

“Η Αίγυπτος τους επόμενους αιώνες κατέστη κέντρο του Ορθοδόξου μοναχισμού, καθώς εκεί ξεκίνησαν να αναπτύσσονται μοναστικές αδελφότητες. Οι Αιγύπτιοι μοναχοί, σε αντίθεση με την παράδοση του τόπου τους και την λατρεία του Φαραώ, ανακάλυψαν την αιώνια ζωή που είναι ο Χριστός. Μέσα από την ταπείνωση και την προσευχή δίδαξαν πως η σωτηρία δεν έρχεται από στις πυραμίδες αλλά μέσα στην καρδιά” τόνισε.

Φωτογραφίες: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων