02/02/2021 02/02/2021 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ μίλησε την Τρίτη  το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Πατριαρχείου Ρουμανίας για την εορτή της Υπαπαντής. “Η εκκλησία είναι το μέρος όπου εμείς, όπως ο Δίκαιος Συμεών , μπορούμε να συναντηθούμε και να συναντήσουμε τον Θεό.” «Τον αναζητούμε στο σπίτι Του, που είναι η Εκκλησία. Εδώ συναντάμε τον...
02 Φεβρουαρίου, 2021 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2021 - 17:30

“Στην Εκκλησία μπορούμε να συναντηθούμε με τον Θεό”

Διαδώστε:
“Στην Εκκλησία μπορούμε να συναντηθούμε με τον Θεό”

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ μίλησε την Τρίτη  το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Πατριαρχείου Ρουμανίας για την εορτή της Υπαπαντής.

“Η εκκλησία είναι το μέρος όπου εμείς, όπως ο Δίκαιος Συμεών , μπορούμε να συναντηθούμε και να συναντήσουμε τον Θεό.”

«Τον αναζητούμε στο σπίτι Του, που είναι η Εκκλησία. Εδώ συναντάμε τον Θεό και, σε αντίθεση με τη στιγμή  πριν από 2.000 χρόνια που γιορτάζεται σήμερα στην Εκκλησία, ο Θεός είναι αυτός που μας δέχεται και μας καλωσορίζει», δήλωσε Ο Θεοφιλέστατος.

«Ως ανθρώπινα όντα, γνωρίζουμε ότι όταν ψάχνουμε για κάποιον, το ασφαλέστερο μέρος που μπορούμε να τον βρούμε είναι το σπίτι του. Επομένως, ακόμη και όταν είμαστε διψασμένοι για τον Θεό, όταν θέλουμε να τον βρούμε, ας θέσουμε ενώπιόν Του τις ανησυχίες και τις χαρές της ζωής μας», δήλωσε ο Επίσκοπος κ. Βαρλαάμ.

«Εμείς στην Εκκλησία δεν Τον δεχόμαστε μόνο στην αγκαλιά μας, καθώς ο Συμεών κάποτε έλαβε Αυτόν που κρατά στα χέρια Του ολόκληρο το Σύμπαν, αλλά ταπεινωμένος ο ίδιος θέλει να εισέλθει ακόμη και στα άκρα μας μοιράζοντας το Σώμα και το Αίμα Του , μέσω αυτών μπαίνει, όπως ομολογούμε στην προσευχή πριν την Θεία Κοινωνία».

«Όπως ο Χριστός υπάκουε σε όλες τις διατάξεις του Παλαιού Νόμου που μίλησαν μόνο για Εκείνον, πρέπει να εκπληρώσουμε στη ζωή μας όλες τις εντολές που ο Χριστός μας άφησε για την εκπλήρωσή τους, για τη δόξα του Θεού και για τη σωτηρία μας» σημείωσε ο Θεοφιλέστατος.

«Μαθαίνουμε από την Ευαγγελική περικοπή πόσο σημαντική είναι η ζωή σύμφωνα με το Άγιο Πνεύμα και με το φόβο του Θεού, και πόσο σημαντική είναι η σύνδεσή μας με την Εκκλησία του Θεού που πρέπει να καλλιεργούμε κάθε μέρα της ζωής μας για να ζούμε κάθε μέρα της ζωής μας», κατέληξε ο Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

πηγή φωτογραφιών: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων