28/09/2021 28/09/2021 Τη δυνατότητα να εκτιμήσει από κοντά την πολιτιστική και πνευματική αποστολή του Εθνικού Μουσείου του Χωριού είχε χθες ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Ο Μακαριώτατος επισκέφτηκε τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021, το Εθνικό Μουσείο του Χωριού “Dimitrie Gusti” στο Βουκουρέστι με αφορμή την Ημέρα του Ρουμανικού Χωριού η οποία εορτάζεται την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου....
28 Σεπτεμβρίου, 2021 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2021 - 12:02

Στην επίγνωση των αξιών στάθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας

Διαδώστε:
Στην επίγνωση των αξιών στάθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας

Τη δυνατότητα να εκτιμήσει από κοντά την πολιτιστική και πνευματική αποστολή του Εθνικού Μουσείου του Χωριού είχε χθες ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Ο Μακαριώτατος επισκέφτηκε τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021, το Εθνικό Μουσείο του Χωριού “Dimitrie Gusti” στο Βουκουρέστι με αφορμή την Ημέρα του Ρουμανικού Χωριού η οποία εορτάζεται την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πατριάρχης είχε συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του μουσείου, κ. Παυλίνα Ποπόιου.

Ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας τόνισε ότι η αποστολή του Εθνικού Μουσείου είναι πολύ σημαντική σε διεθνές επίπεδο “επειδή τόσο οι Ρουμάνοι της διασποράς όσο και οι ξένοι επισκέπτονται αυτό το μουσείο”.

“Εδώ συνδυάζετε παράδοση και καινοτομία. Έχετε αυτήν την επιθυμία να διατηρήσετε, να συνεχίσετε και να εμπλουτίσετε την παράδοση αυτού του μουσείου. Είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε τους Ρουμάνους να διατηρήσουν την επίγνωση των αξιών”, πρόσθεσε ο Μακαριώτατος. 

Φωτογραφία: Basilica.ro / Mircea Florescu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων