08/07/2020 08/07/2020 Μετά από την παρότρυνση της Ορθοδόξου Εκκλησίας, και κοινωνικών φορέων, η κυβέρνηση της Ρουμανίας εκπόνησε ένα σχέδιο νόμου, το όποιο, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, προβλέπει τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, αλλά και της οικογενείας γενικότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 είναι αφιερωμένο από το Πατριαρχείο Ρουμανίας στην ποιμαντική φροντίδα της οικογένειας....
08 Ιουλίου, 2020 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2020 - 8:12

Στήριγμα σε πολυτέκνους και μονογονεϊκές

Διαδώστε:
Στήριγμα σε πολυτέκνους και μονογονεϊκές

Μετά από την παρότρυνση της Ορθοδόξου Εκκλησίας, και κοινωνικών φορέων, η κυβέρνηση της Ρουμανίας εκπόνησε ένα σχέδιο νόμου, το όποιο, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, προβλέπει τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, αλλά και της οικογενείας γενικότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 είναι αφιερωμένο από το Πατριαρχείο Ρουμανίας στην ποιμαντική φροντίδα της οικογένειας.

«Η χριστιανική οικογένεια ζει σε ένα συγκεχυμένο κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται. Ο ρόλος της Εκκλησίας πρέπει να είναι δυναμικός σε αυτή την απειλή» είχε δηλώσει ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.
Η κυβερνητική πρωτοβουλία, εμπνευσμένη από το μοντέλο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Ισπανία, η Γαλλία και το Βέλγιο, ορίζει ως πολύτεκνες οικογένειες, τις οικογένειες με τουλάχιστον τρία παιδιά έως 18 ετών ή, εάν συνεχίσουν τις σπουδές τους, έως 21 ετών.
Το νομοσχέδιο στοχεύει στη στήριξη των πολυτέκνων , αλλά και των μονογονεϊκών οικογενειών, που πλήττονται οικονομικά από την πανδημία, μέσω μιας σειράς παροχών, μέτρων και επιδομάτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων