26/11/2019 26/11/2019 Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Αλβανία. Τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια έχει κινητοποιηθεί από πολλές χώρες μεταξύ αυτών και η Ρουμανία. Το Πατριαρχείο Ρουμανίας με ανακοίνωση του εκφράζει τη στήριξη του στον Αλβανικό λαό καλώντας παράλληλα τους πιστούς...
26 Νοεμβρίου, 2019 - 16:38
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2019 - 18:51

Στήριξη στον Αλβανικό λαό από το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Διαδώστε:
Στήριξη στον Αλβανικό λαό από το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Αλβανία.

Τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια έχει κινητοποιηθεί από πολλές χώρες μεταξύ αυτών και η Ρουμανία.

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας με ανακοίνωση του εκφράζει τη στήριξη του στον Αλβανικό λαό καλώντας παράλληλα τους πιστούς να συμβάλουν υλικά στην ενίσχυση των πληγέντων.

“Ως ένδειξη ειλικρινούς συμπόνιας για όλους όσους επλήγησαν από το σεισμό που έλαβε χώρα σήμερα στην Αλβανία, το Ρουμανικό Πατριαρχείο στέλνει στην Αλβανική Ορθόδοξη Εκκλησία και σε ολόκληρο τον αλβανικό λαό ένα μήνυμα αλληλεγγύης από τους κληρικούς και τους πιστούς του Πατριαρχείου της Ρουμανίας. Μπροστά στην τραγωδία που προκάλεσε ο σεισμός που τραυμάτισε εκατοντάδες ανθρώπους, και είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν πολλές ζωές, προσευχόμαστε στον Θεό για τις ψυχές αυτές και την άμεση αποκατάσταση των τραυματιών” αναφέρει η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα ομάδα διάσωσης αποτελούμενη από 50 άτομα στέλνει η Ρουμανία στη σεισμόπληκτη Αλβανία, για να συνδράμει στο έργο των συνεργείων διάσωσης, μετά τον σεισμό που έπληξε τη χώρα, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Εκτάκτων Καταστάσεων, Ράιντ Αραφάτ.

“Η ομάδα μας προετοιμάζεται για να μεταβεί στην Αλβανία. Μιλήσαμε με το υπουργείο Άμυνας, το οποίο θα μας βοηθήσει στη μεταφορά. Πενήντα άτομα της ομάδας έρευνας και διάσωσης της Ειδικής Υπηρεσίας, πρόκειται να φύγουν για την Αλβανία, με τον εξοπλισμό που χρειάζονται”, δήλωσε

«Ο χρόνος απόκρισης είναι πολύ σημαντικός, επειδή ο σεισμός θεωρείται σοβαρή έκτακτη ανάγκη. Αν πάμε μετά από μια μέρα, δύο, είναι πολύ αργά. Έτσι, ευτυχώς, θα μπορέσουμε να φύγουμε σε λίγες ώρες και με την υποστήριξη των συναδέλφων μας από την Πολεμική Αεροπορία, η αποστολή θα πραγματοποιηθεί σήμερα(…) Η ομάδα θα δράσει στην περιοχή έως ότου σταματήσουν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης» προσέθεσε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων