12/11/2019 12/11/2019 Σε σημαντικές προσωπικότητες του Πατριαρχείου Ρουμανίας ήταν αφιερωμένο το ιερατικό συνέδριο για την ποιμαντική, το οποίο διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου. Την έναρξη των εργασιών άνοιξε με ομιλία του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ενώ συμμετείχαν οι άπαντες οι κληρικοί του Βουκουρεστίου και των περιχώρων. Το συνέδριο διεξήχθη στην έδρα της Πατριαρχικής Κατοικίας.Στην ομιλία του...
12 Νοεμβρίου, 2019 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2019 - 9:25

Στο έργο των προκατόχων του αναφέρθηκε ο Πατρ. Ρουμανίας

Διαδώστε:
Στο έργο των προκατόχων του αναφέρθηκε ο Πατρ. Ρουμανίας

Σε σημαντικές προσωπικότητες του Πατριαρχείου Ρουμανίας ήταν αφιερωμένο το ιερατικό συνέδριο για την ποιμαντική, το οποίο διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου.

Την έναρξη των εργασιών άνοιξε με ομιλία του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ενώ συμμετείχαν οι άπαντες οι κληρικοί του Βουκουρεστίου και των περιχώρων.

Το συνέδριο διεξήχθη στην έδρα της Πατριαρχικής Κατοικίας.Στην ομιλία του ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στις προσωπικότητες των προκατόχων του Νικοδήμου Μοντεάνου και Ιουστίνου Μωυσέσκου. Αναφέρθηκε επίσης και στη συμβολή των ρουμάνων θεολόγων στη μετάφραση των λειτουργικών βιβλίων.

“Ο Πατριάρχης Νικόδημος Μοντεάνου κράτησε υψηλό το φρόνημα της Εκκλησίας της Ρουμανίας σε δύσκολους καιρούς, επιδεικνύοντας πολλές φορές αυτοθυσία” ανέφερε, ενώ μιλώντας για τον Πατριάρχη Ιουστίνο τόνισε πως: “κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος επέδειξε διάκριση και ισορροπία”.

Ακολούθησαν ομιλίες ακαδημαϊκών καθηγητών, ενώ οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται και σήμερα.

Φωτογραφίες: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων