31/10/2020 31/10/2020 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ έστειλε ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον ελληνικό λαό, μετά τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευή που έπληξε τη Σάμο. Το μήνυμα απευθύνεται στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και αναφέρει μεταξύ άλλων “στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας σε όλες τις οικογένειες και προσευχόμαστε στην...
31 Οκτωβρίου, 2020 - 14:38
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2020 - 14:22

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων ο Πατριάρχης Ρουμανίας

Διαδώστε:
Στο πλευρό των σεισμόπληκτων ο Πατριάρχης Ρουμανίας

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ έστειλε ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον ελληνικό λαό, μετά τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευή που έπληξε τη Σάμο. Το μήνυμα απευθύνεται στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και αναφέρει μεταξύ άλλων “στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας σε όλες τις οικογένειες και προσευχόμαστε στην Αγία Τριάδα να αναπαύσει τις ψυχές εκείνων που έχασαν τη ζωή τους. 

Δείτε την επιστολή: 

“Μάθαμε με μεγάλη λύπη για τις συνέπειες του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε βόρεια του νησιού της Σάμου και που επηρέασε τους πληθυσμούς των γειτονικών χωρών Ελλάδα και Τουρκία.

Σε αυτές τις στιγμές κακουχίας, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας σε όλες τις οικογένειες και προσευχόμαστε στην Αγία Τριάδα να αναπαύσει τις ψυχές εκείνων που έχασαν τη ζωή τους. Προσευχόμαστε επίσης για τη θεραπεία των τραυματιών και για τη βοήθεια όλων εκείνων που έχουν πληγεί από αυτόν τον σεισμό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον ελληνικό λαό. Ταυτόχρονα, προσευχόμαστε στον Θεό να προστατεύσει ολόκληρο τον κόσμο από σεισμούς και άλλες καταστροφές.

Σας αγκαλιάζουμε αδελφικά στον Χριστό τον Κύριο!

† Ο Δανιήλ
Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας”

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας απέστειλε μήνυμα και στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο όπου εξέφρασε τη θλίψη του για τις απώλειες που υπέστησαν η Ελλάδα και η Τουρκία μετά τον σεισμό την Παρασκευή. 

Μεταξύ άλλων αναφέρει: ” Μάθαμε με βαθιά λύπη για τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2020 κοντά στην ακτή της Σμύρνης, με περισσότερους από 20 νεκρούς και 800 τραυματίες.

Σε αυτές τις στιγμές της δοκιμασίας, προσευχόμαστε στον Σταυρωμένο και Αναστημένο Χριστό για να αναπαύσει τις ψυχές των νεκρών, να δώσει ταχεία θεραπεία στους τραυματίες και να βοηθήσει όλους όσους έχουν πληγεί από τον σεισμό.

Εκφράζουμε τη συμπόνια και την αλληλεγγύη μας στους πληγέντες και προσευχόμαστε στον Θεό να προστατεύσει ολόκληρο τον κόσμο από σεισμούς και άλλες καταστροφές.

Με μεγάλη εκτίμηση και αδελφική αγάπη στον Χριστό τον Κύριο,

† Ο Δανιήλ
Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων