20/03/2021 22/03/2021 Στο στόχαστρο ιερόσυλων μπήκε το ξύλινο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται στο πάρκο IOR στο Βουκουρέστι.  Την Πέμπτη άγνωστοι έγραψαν συνθήματα και έβαψαν τα πρόσωπα των Αγίων σε ιερές εικόνες. Μάλιστα, τα συνθήματα προέρχονταν από ακραίους κύκλους. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας, Βασίλειος Μπανέσκου, καταδίκασε αυτή την ενέργεια δηλώνοντας πως “το γεγονός αυτό...
20 Μαρτίου, 2021 - 9:59
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2021 - 2:18

Στο στόχαστρο ιερόσυλων παρεκκλήσι στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Στο στόχαστρο ιερόσυλων παρεκκλήσι στο Βουκουρέστι

Στο στόχαστρο ιερόσυλων μπήκε το ξύλινο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται στο πάρκο IOR στο Βουκουρέστι. 

Την Πέμπτη άγνωστοι έγραψαν συνθήματα και έβαψαν τα πρόσωπα των Αγίων σε ιερές εικόνες. Μάλιστα, τα συνθήματα προέρχονταν από ακραίους κύκλους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας, Βασίλειος Μπανέσκου, καταδίκασε αυτή την ενέργεια δηλώνοντας πως “το γεγονός αυτό αποτελεί ένα απλό παράδειγμα από μια σειρά επιθέσεων που έχουν πραγματοποιήσει οι συγκεκριμένες ομάδες που διακατέχονται από ένα αντιχριστιανικό και νεο-μαρξιστικό πνεύμα”.

Επίσης, τόνισε πως τέτοιου είδους ενέργειες αμαυρώνουν την εικόνα κάθε κοινωνίας. Παράλληλα, δήλωσε πως αυτές οι πράξεις είναι αντίθετες στις αντιλήψεις του Ρουμανικού λαού. 

Τέλος, ανέφερε πως η μόνη σωτήρια λύση απέναντι σε τέτοια εξτρεμιστικά φαινόμενα είναι η παιδεία. “Μόνο οι εκπαίδευση που στηρίζεται στις παραδοσιακές αξίες και την πίστη στο Θεό μπορεί να επιφέρει τη λύση”, δήλωσε.

Ο Βασίλειος Μπανέσκου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων