07/08/2019 07/08/2019 Στον Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού στο Βουκουρέστι μεταφέρθηκαν 16 μοναδικές εικόνες από την Μονή της Πούτνα: “Ο π. Μελχισεδέκ από τη Μονή της Πούτνα μας δώρισε 16 εικόνες 70/70 εκ. για τον καθεδρικό ναό της Σωτηρίας του Λαού”, δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, μετά την θεία λειτουργία επ’ αφορμή της Μεταμορφώσεως...
07 Αυγούστου, 2019 - 9:40
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2019 - 12:00

Στο Βουκουρέστι μοναδικές εικόνες από την Ι.Μ. Πούτνας

Διαδώστε:
Στο Βουκουρέστι μοναδικές εικόνες από την Ι.Μ. Πούτνας

Στον Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού στο Βουκουρέστι μεταφέρθηκαν 16 μοναδικές εικόνες από την Μονή της Πούτνα:
“Ο π. Μελχισεδέκ από τη Μονή της Πούτνα μας δώρισε 16 εικόνες 70/70 εκ. για τον καθεδρικό ναό της Σωτηρίας του Λαού”, δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, μετά την θεία λειτουργία επ’ αφορμή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου.
Πρόσθεσε επίσης, ότι οι εικόνες αυτές δημιουργήθηκαν στην ιστορική μονή ώστε να μπορούν οι πιστοί να τις θαυμάζουν και να δέχονται ευλογία.
Μάλιστα, ο Πατριάρχης πρόσφερε σε όσους ήταν παρόντες την λειτουργία, μία εικόνα της Μεταμορφώσεως του Κυρίου που δημoυργήθηκε στο εργαστήριο αγιογραφίας της Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων