06/11/2022 07/11/2022 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σιμπίου και Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας κ. Λαυρέντιος υποδέχθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 στην Μητροπολιτική Κατοικία τον Πρέσβη του Ισραήλ στη Ρουμανία Ρούβεν Αζάρ. Ο κ. Αζάρ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την υποδοχή και εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Τρανσυλβανίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ρουμανία είναι ένας από...
06 Νοεμβρίου, 2022 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2022 - 2:46

Στον Μητροπολίτη Τρανσυλβανίας ο Πρέσβης του Ισραήλ στη Ρουμανία

Διαδώστε:
Στον Μητροπολίτη Τρανσυλβανίας ο Πρέσβης του Ισραήλ στη Ρουμανία

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σιμπίου και Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας κ. Λαυρέντιος υποδέχθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 στην Μητροπολιτική Κατοικία τον Πρέσβη του Ισραήλ στη Ρουμανία Ρούβεν Αζάρ.

Ο κ. Αζάρ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την υποδοχή και εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Τρανσυλβανίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ρουμανία είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για τους Ισραηλινούς τουρίστες.

Επίσης, ο Ισραηλινός Πρέσβης δεν παρέλειψε να δηλώσει εντυπωσιασμένος από την δύναμη της πίστης με την οποία διακατέχεται ο Ρουμανικός λαός.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την πλούσια διπλωματική δράση του κ. Αζάρ και αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις που έχει η Ιερά Μητρόπολη Τρανσυλβανίας με το Ισραήλ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις προσκυνηματικές εκδρομές που διοργανώνονται στους Αγίους Τόπους.

Επίσης, ενημέρωσε τον κ. Αζάρ για την τωρινή μορφή οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής και της Μητρόπολης και τόνισε την σημασία της διατήρησης της μνήμης των αρχών που ενστάλαξε ο Άγιος Ανδρέας Σαγκούνας ο Γραικός στην Ορθόδοξη κοινότητα.

Ακόμη ο κ. Αζάρ αναφέρθηκε στους τρόπους ενίσχυσης του προσκυνηματικού τουρισμού στο Ισραήλ με επισκέπτες από την Ρουμανία και κάλεσε τον Σεβασμιώτατο σε προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ευχές από τον Σεβασμιώτατο προς τον Πρέσβη του Ισραήλ για κάθε επιτυχία στη διπλωματική του αποστολή στο Βουκουρέστι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων