05/10/2022 06/10/2022 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 στην Πατριαρχική Κατοικία τον νέο Πρέσβη της Ιταλίας στη Ρουμανία Αλφρέντο Μαρία Ντουράντε Μαντζόνι. Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Ο κ. Μαντζόνι ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την υποδοχή χαρακτηρίζοντάς τον εξέχουσα προσωπικότητα της Ρουμανίας. Επεσήμανε δε ότι ένας από τους σημαντικούς στόχους...
05 Οκτωβρίου, 2022 - 22:01
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2022 - 1:37

Ρουμανία: Στον Πατριάρχη Δανιήλ ο νέος Πρέσβης της Ιταλίας

Διαδώστε:
Ρουμανία: Στον Πατριάρχη Δανιήλ ο νέος Πρέσβης της Ιταλίας

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 στην Πατριαρχική Κατοικία τον νέο Πρέσβη της Ιταλίας στη Ρουμανία Αλφρέντο Μαρία Ντουράντε Μαντζόνι.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Ο κ. Μαντζόνι ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την υποδοχή χαρακτηρίζοντάς τον εξέχουσα προσωπικότητα της Ρουμανίας. Επεσήμανε δε ότι ένας από τους σημαντικούς στόχους της θητείας του είναι η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ρουμανίας και Ιταλίας, σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στην παρουσία περισσοτέρων από ενός εκατομμυρίου Ρουμάνων στην Ιταλία και τη συμβολή τους στην πρόοδο της Ιταλικής κοινωνίας. Αναφέρθηκε όμως και στη συνεργασία μεταξύ του Πατριαρχείου Ρουμανίας, της Ρουμανικής Ορθόδοξης Επισκοπής Ιταλίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πατριάρχης Ρουμανίας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία της απονομής υποτροφιών Θεολογίας σε Ρουμάνους φοιτητές.

Ακόμη κατά τη συνάντηση, ο Ιταλός Πρέσβης τόνισε το γεγονός ότι η αντίληψη του Ιταλικού λαού για τους Ρουμάνους που διαμένουν στην Ιταλία, έχει αλλάξει θετικά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, ιδίως χάρη στον ρόλο που διαδραματίζουν οι πνευματικοί ποιμένες τους. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Ρουμανική κοινότητα στην Ιταλία θεωρείται ως μια δυναμική κοινότητα, αποτελώντας παράδειγμα ένταξης στην Ιταλική κοινωνία.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την αναφορά του Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ στην παρουσία των Ιταλικών κοινοτήτων στη Ρουμανία, οι οποίες όπως είπε, συμβάλλουν με την εμπειρία τους στην υλοποίηση πρωτοβουλιών προς όφελος των τοπικών κοινωνιών μέσω της προώθησης του εθελοντισμού, ιδίως μεταξύ των νέων, του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων