11/10/2022 12/10/2022 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε στην Πατριαρχική Κατοικία τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022. Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Η επίσκεψη του Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού στον Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συμμετοχής του στο Διεθνές Συμπόσιο Θεολογίας που διοργανώνει το Πατριαρχείο Ρουμανίας...
11 Οκτωβρίου, 2022 - 21:41
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2022 - 5:24

Στον Πατριάρχη Ρουμανίας ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Ρουμανίας ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε στην Πατριαρχική Κατοικία τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Η επίσκεψη του Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού στον Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συμμετοχής του στο Διεθνές Συμπόσιο Θεολογίας που διοργανώνει το Πατριαρχείο Ρουμανίας στο Βουκουρέστι το διάστημα 9-13 Οκτωβρίου 2022, και είναι αφιερωμένο στη σημασία της προσευχής στη ζωή των πιστών.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο πλευρών βρέθηκαν οι σχέσεις του Πατριαρχείου Ρουμανίας με το Άγιον Όρος, καθώς και η ανάληψη και υλοποίηση μελλοντικών κοινών πρωτοβουλιών.

 

 

Στο τέλος της συνάντησης, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση του για την φιλοξενία του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ρουμανίας.

«Ήταν πολύ καλή συνάντηση. Γνώρισα τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ, ο οποίος είναι σπουδαία προσωπικότητα. Είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πνευματικά ζητήματα και αποτελεί ελπίδα για τη Ρουμανική Εκκλησία, αλλά και ολόκληρη την Ορθοδοξία. Συζητήσαμε πολλά θέματα και κυρίως για τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ανταλλάξαμε σκέψεις και απόψεις για τις οποίες θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες όταν υλοποιηθούν», δήλωσε ο Γέροντας Εφραίμ στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πατριαρχείου Ρουμανίας “Radio Trinitas”.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο πλευρών.

 

 

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ προσέφερε στον Γέροντα Εφραίμ τη συλλογή πατερικών κειμένων «Φιλοκαλία» μεταφρασμένη στα Ρουμανικά και μια κρυστάλλινη τρισδιάσταση μικρογραφία του νέου Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού. Επίσης δώρα έλαβαν και τα υπόλοιπα μέλη της συνοδείας του Γέροντα Εφραίμ.

 

 

Από την πλευρά του ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός προσέφερε στον Μακαριώτατο ένα αντίγραφο του Ιερού Ευαγγελίου που δόθηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου από τον Αυτοκράτορα Ιωάννη ΣΤ’ Καντακουζηνό.

 

 

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συμποσίου Θεολογίας ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ θα παραχωρήσει ομιλία με θέμα «Ενότητα με τον Χριστό».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Βουκουρέστι γίνεται τριήμερο επίκεντρο της χριστιανικής προσευχής και αναδεικνύει τη σημασία της στη ζωή των πιστών

Παρουσίαση δίγλωσσης Καινής Διαθήκης στο Βουκουρέστι – Ευχαριστίες Πατριάρχη Ρουμανίας στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

 


(Φωτογραφίες: basilica.ro – ziarullumina.ro)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων